Društvo

Očekuje se Tičićevo saslušanje, policija pretresla njegov stan u Budvi

0402aticic

Vladin savjetnik za investicije i strana ulaganja Aleksandar Tičić trebalo bi da večeras da bude saslušan u zgradi Specijalnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je  ''sa gradonačelnikom Budve Lazarom Rađenovićem, zloupotrijebio službeni položaj i oštetio Opštinu Budva za oko 2 miliona eura'', javlja portal Vijesti.

Policija po nalogu tužiteljke pretresla stan Tičića u Budvi. On je ranije je kazao da će sam otići u Tužilaštvo da da izjavu vezano za rad opštinske komisije, koja je rangirala ponude za prodaju zemlje na brdu Košljun.

Očekuje se Tičićevo saslušanje, policija pretresla njegov stan u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

.

U vrijeme kada je prvi put prodat kompleks na tom brdu iznad Budve, Tičić je bio na čelu opštinske komisije koja je prodavala zemlju na Košljunu.

"Sam ću otići u Tužilaštvo i tamo ću da dam izjavu vezano za rad opštinske komisije, koja je rangirala ponude za prodaju zemlje na brdu Košljun", kazao je Tičić za "Vijesti". On je prethodnih dana bio službeno u inostranstvu.

Inspektori, prema još nezvaničnim informacijama, provjeravaju kako je lokalna uprava 2007. godine ostala bez dva miliona eura sa računa, garantujući za kredit privatnoj firmi “SP Luna” kod Prve banke

Problem navodno nastaje kada je Opština depozitom kod Prve banke, garantovala privatnoj firmi za kupovinu zemlje. Rađenović, tada potpredsjednik Opštine za pitanje finansija, bio je član Komisije za prodaju te zemlje. Na čelu Komisije bio je bivši menadžer grada Aleksandar Tičić.

Gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, kasno sinoć policija je sprovela na saslušanje u specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, a potom mu je određen i 48-časovni pritvor.

U okviru iste istrage, sinoć je saslušana i bivša direktorica Prve banke Jelica Petričević, kojoj je takođe određen pritvor.

 

 

Portal Analitika