Društvo

BRISEL: Predstavljen turistički vodič o Crnoj Gori na holandskom jeziku

photopr
A
mbasada Crne Gore u Briselu organizovala je predstavljanje prvog turističkog vodiča o Crnoj Gori na holandskom jeziku. Promociji su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, belgijskih i flamanskih institucija, turističkih agencija, kao i drugi gosti.Predstavljanje vodiča je, u saradnji s Počasnim konzulatom, organizovano i narednog dana u Mastrihtu. Oba ova događaja podržali su Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Turistička organizacija Crne Gore, saopšteno je iz MVPEI.

BRISEL: Predstavljen turistički vodič o Crnoj Gori na holandskom jeziku
Portal AnalitikaIzvor

O sadržini vodiča i ljepotama Crne Gore, kao i mogućnostima koje nudi turistima, govorio je njegov autor, dugogodišnji holandski turistički novinar, Pol Venekes. Njegovo izlaganje bilo je propraćeno mnoštvom fotografija čiji je autor Marijana Van Tvilert.

Na ceremoniji koja je upriličena u Gradskoj vijećniciu Mastrihtu primjerak vodiča uručen je Džonu Arcu, zamjeniku gradonačelnika, nakon čega je održana prezentacija, kojoj su pored predstavnika gradskih vlasti, ambasade i konzulata, prisustvovali i predstavnici poslovne zajednice i turistički radnici, kao i neki naši građani koji žive u Holandiji.

Prisutnima su se obratili ambasador Vesko Gračević i počasni konzul Crne Gore Ben Vos.

Prethodne godine Crnu Goru posjetilo je 5.500 turista iz Holandije, koji su ostvarili 27.880 noćenja

 

 

Portal Analitika