Društvo

TELEKOM: Ritam klub nagrade po pravilima važećim do 31. decembra

magenta-logo2511
Č
lanovi Ritam kluba Telekoma moći će od 15. marta 2014. da razmjenjuju sakupljene dukate po starim uslovima, koji su važili do kraja prethodne godine. To važi za sve članove Ritam kluba, bez obzira da li su se preregistrovali ili ne. Dukati sakupljenji kroz ovaj nagradni program do 15. aprila 2014. moći će da se iskoriste i mijenjaju za nagrade u periodu njihove validnosti – 24 mjeseca od dana kad su dodijeljeni, saopšteno je iz Telekoma.

TELEKOM: Ritam klub nagrade po pravilima važećim do 31. decembra
Portal AnalitikaIzvor

Time je Telekom uvažio odluku Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost da se korisnicima omogući razmjena dukata po pravilima važećim do kraja prošle godine.

Pored nagrada iz starog kataloga, sve Ritam klub nagrade uvedene od Nove godine, takođe će biti dostupne.

U dosadašnjoj formi Ritam klub će funkcionisati do 15. aprila - do kada će korisnici moći da sakupljaju nove dukate i razmjenjuju ih po uslovima, koji su važili do kraja prethodne godine. Nakon tog datuma, pod istim uslovima, biće omogućena samo razmjena sakupljenih dukata, bez dodjele novih dukata, što će praktično značiti gašenje Ritam kluba. Kompanija će, kroz poslovnu politiku, pronaći druge načine da adekvatno nagradi korisnike.

Odluku o prestanku funkcionisanja Ritam kluba, Kompanija je donijela zbog činjenice da je u sadašnjim okolnostima dovedena u pitanje opravdanost i održivost ovog programa. Naime, postoji ozbiljan problem u definisanju statusa Ritam kluba, s obzirom da u regulatornim okvirima postoje oprečni stavovi o tome da li je riječ o programu nagrađivanja, kako je to definisano Telekomovim Opštim uslovima korišćenja, ili o regularnoj usluzi Telekoma, kako se na program gleda od strane regulatora.

Ritam klub je klasičan program nagrađivanja korisnika i isključivo je na operateru da li će imati takav program, tj. ne postoji zakonska ili bilo koja druga obaveza operatera da mora da ima takav ili sličan nagradni program. Uslovi koriščenja Ritam kluba jasno propisuju na koji način su moguće promjene u načinu nagrađivanja i Kompanija se vodila ovim uslovima prilikom promjene vrijednosti nagrada, uvođenja novih nagrada i informisanja korisnika. S obzirom da je u pitanju program nagrađivanja, stav Telekoma je da se o tom programu, nagradama, izmjenama i slično, može jedino odlučivati unutar same kompanije.

Telekom se od Nove godine odlučio za novi koncept Ritam kluba sa ciljem da kroz novu strukturu nagrada omogući korisnicima da i dalje uživaju benefite ovog programa kao i da, kroz te izmjene sačuva ekonomsku održivost programa. Vraćanjem starog koncepta Ritam kluba, dovedena je u pitanje njegova opravdanost, i Kompanija je nažalost prinuđena da ukine ovaj program.

Cijeneći značaj koji naši vjerni korisnici imaju za kompaniju, Telekom će kroz svoju poslovnu politiku pronaći druge načine nagrađivanja korisnika, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika