Ostalo

Gut najbolja u Lencerhajdu, Hefl-Riš osvojila trofej

GutLara
Š
vajcarkinja Lara Gut pobjednica je posljednjeg, devetog spusta sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Lencerhajdu.

Gut najbolja u Lencerhajdu, Hefl-Riš osvojila trofej
Portal AnalitikaIzvor

Trofej u toj disciplini osvojila je Njemica Marija Hefl-Riš, koja nije završila današnju trku. Gut je do pobjede došla u vremenu minut, 32 sekunde i 31 stotinku. To je njena šesta pobjeda ove sezone, ukupno deveta u Svjetskom kupu.

Gut je za pet stotinki bila brža od drugoplasirane Austrijanke Elizabet Gergl, dok je trećeplasirana Švajcarkinja Frenci Aufdenblaten imala 57 stotinki slabije vrijeme od pobjednice. Na četvrtom mjestu završila je Švajcarkinja Fabien Suter, dok je peta bila Austrijanka Andrea Fišbaher.

Trku je obilježio težak pad Hefl-Riš, koja je završila u zaštitnoj ogradi i zbog povrede dovela u pitanje nastavak sezone.

Hefl-Riš je mali kristalni globus osvojila sa 504 boda. Austrijanka Ana Feninger, koja je danas bila šesta, ima 464, dok je Slovenka Tina Maze treća sa 409 bodova.

Feninger je iskoristila pad Hefl-Riš i preuzela vođstvo u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1191 bodom. Hefl-Riš je druga sa 1180, a treća Gut sa 956 bodova.

Lencerhajd je domaćin finala sezone alpskih skijaša i skijašica. Za sjutra planirana su takmičenje u superveleslalomu. (Mina)

Portal Analitika