Politika

MEDOJEVIĆ: Beranci nosili zastave koje su im na srcu, bilo i zastava Crne Gore ali u manjini

0702medoNpr_1_1_1
P
redsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević napisao je na svom Fejsbuk profilu da su Beranci na proslavi pobjede koalicije SNP-DF nosili zastave koje su im na srcu.

MEDOJEVIĆ: Beranci nosili zastave koje su im na srcu, bilo i zastava Crne Gore ali u manjini
Portal AnalitikaIzvor

- Bilo je i crnogorskih državnih zastava doduše u manjini, zastava kralja Nikole, zastava Srbije, i sl. Kao što u Ulcinju na izbornim pobjedama albanskih stranaka dominiraju zastave Albanije. U Rožajama doniraju nacionalne zastave Bošnjaka, napisao je Medojević, komentarišući ikonografiju i zastave na skupu pristalica DF-a i SNP-a na kojima su dominirale zastave države Srbije.

Prema njegovim riječima nema dileme da se još mora dosta raditi na državnom patriotizmu.

- Ali prvo država mora da pokaže Srbima, Bošnjacima i Albancima da nijesu građani drugog reda. To je proces koji ce ići brže kada mafijaški DPS ode s vlasti. Kao čovjeku, demokrati , reformisti i Crnogorcu mnogo mi više smeta kada narko bos nosi crnogorsku državnu zastavu, nego pošteni i siromašni čovjek nosi srpsku trobojku. Treba vremena i dobre volje svih da se duboke podjele koje je napravio ovaj režim prevaziđu i da počnemo normalno da živimo, poštujemo državu i njene simbole i volimo svoje nacionalne simbole, zaključio je Medojević.

 

 

Portal Analitika