Društvo

Rađenoviću pritvor od 48 sati

 

radjenoviclazar
G
radonačelniku Budve Lazaru Rađenoviću određen je pritvor od 48 sati zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

Rađenoviću pritvor od 48 sati
Portal AnalitikaIzvor

Njega je do jutros do ranih jutarnjih sati saslušavala specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Ivanović.

Predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović i bivša direktorica Prve banke Jelica Petričević saslušani su tokom prethodne noći u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da je zloupotrijebili službeni položaj. Nakon saslušanja određen im je 48-časovni pritvor.

Inspektori, prema još nezvaničnim informacijama, provjeravaju kako je lokalna uprava 2007. godine ostala bez dva miliona eura sa računa, garantujući za kredit privatnoj firmi SP Luna kod Prve banke.

Rađenović je  u pratnji inspektora, civilnim vozilom oko ponoći stigao ispred tužilaštva, ali je, da bi izbjegao novinare, do tužiteljke doveden kroz zgradu Ministarstva pravde.

Policijski inspektori upali su juče oko 16 sati u zgradu Opštine Budva i zapečatili Rađenovićev kabinet.

Istovremeno, po nalogu specijalne tužiteljke za organizovani kriminal Đurđine Nine Ivanović, policajci su upali i u njegovu porodičnu kuću u naselju Golubovina, gdje su gotovo do 22 sata sinoć tražili dokaze koji bi im pomogli u istrazi.

Rađenović i članovi njegove uže porodice bili su u kući za vrijeme šestočasovnog pretresa, nakon čega je odveden na saslušanje kod Ivanović.

Nezvanično, prvi čovjek Budve sumnjiči se za koruptivno krivično djelo, a sporna je garancija Opštine od dva miliona eura, data privatnoj firmi, pišu štampani mediji.

 

Portal Analitika