Abiznis

Na Sajmu u Kanu predstavljene investicione aktivnosti

1103sajam_kan
C
rna Gora je fokusirana na kontinuirano praćenje napretka stranih direktnih investicija (SDI) i sugestija investitora kako bi olakšala realizaciju početih projekata i privukla nove ulagače, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.
Na Sajmu u Kanu predstavljene investicione aktivnosti
Portal AnalitikaIzvor


On je, u okviru ovogodišnjeg međunarodnog sajma nekretnina MIPIM, kazao da je država u prethodnom periodu dostigla visok nivo investicione atraktivnosti.



"To je važno ne samo zbog dolaska kapitala, već i zbog činjenice da su značajni strani investitori ubrzali integraciju crnogorskog u međunarodni ekonomski prostor", rekao je Gvozdenović na crnogorskom štandu na kom je organizovana prezentacija države na temu Crna Gora – skriveni dragulj Mediterana.



Pored Gvozdenovića na prezentaciji su govorili i predstavnici kompanija koje već realizuju investicione projekte u Crnoj Gori kao što su Porto Montenegro, Soho Hotel and Resort, Portonovi, Stratex group i Luštica Bay, navodi se u saopštenju Ministarstva dostavljenom

Portalu Analitika

.



Gvozdenović je tokom prezentacije predstavio razvojne potencijale zemlje i naveo da ona drži lidersku poziciju u regionu kada je riječ o visini SDI.



Prezentacija je, kako se navodi, bila i odlična prilika da se nakon formalnog dijela sa prisutnima uspostavi kontakt i razmijene iskustva o uslovima i trendovima za ulaganje i poslovanje u svijetu.



Koordinator projekta Bjelasica i Komovi u Ministarstvu, Velibor Goranović predstavio je planirane investicije na sjeveru Crne Gore, sa akcentom na taj region. Gvozdenović će tokom sajm imati niz sastanaka sa potencijalnim investitorima, diveloperima, planerima i hotelskim operaterima.



Direktor MIPIM-a,

Paul Zilk

uručio je Gvozdenoviću priznanje za najzapaženiji štand u proteklih osam godina, na kojem je izložen investicioni potencijal i projekti koji se realizuju, što je značajno u potvrđivanju Crne Gore kao kvalitetne destinacije za ulaganje.



MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina koji se ove godine 25. put organizuje u Kanu i traje do petka. Poznat je po svojoj reputaciji i jedinstvenom prisustvu velikog broja zemalja i kao takav okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući im prisustvo na najvećoj izložbi razvojnih projekata.



U prošloj godini MIPIM je imao preko 20 hiljada posjetilaca, 4,3 hiljade investitora i preko 400 novinara iz 80 država svijeta.

Portal Analitika