Fudbal

Pele: Mesi je dobar samo u Barseloni

pelle2
P
o mnogima najbolji fudbaler svijeta svih vremena, Brazilac Pele smatra da Lionel Mesi nije toliko dobar u reprezentaciji Argentine koliko i u Barseloni.

Pele: Mesi je dobar samo u Barseloni
Portal AnalitikaIzvor

Mesi je gotovo cijelu svoju karijeru kritikovan da ne igra istim kvalitetom za svoju reprezentaciju kao što igra za tim. Dok neki traže razlog u tome što Andres Inijesta, Ćavi, Sesk Fabregas nisu Argentinci, drugi tvrde da je to normalno, pošto Mesi ne provodi toliko vremena sa reprezentativnim saigračima kao što to radi sa timskim.

Sve u svemu, bilo je mnogo komentara o tome, pa se onda od jednom sve to smirilo, a sada je Pele ponovo uzburkao izjavom o Argentincu.

- Kada ga vidite da igra u Barseloni, to je pravi Mesi, ali kada ga vidite da igra za svoj nacionalni tim, to je totalno drugi igrač - rekao je Pele, a prenio portal Gol.

- Vrlo je jednostavno. U Barseloni je okružen sa dva-tri vrhunska igrača, kao što su Ćavi i Inijesta. U reprezentaciji njih nema, i mnogo se teže povezuje sa svojim kolegama iz Argentine. To je potpuno drugi Mesi - rekao je 73-godišnji Pele.

Legendarni Brazilac je prokomentarisao i odluku svog zemljaka, Nejmara, kojeg je pohvalio zbog odluke da pređe u redove Barselone i tako se u potpunosti spremi za predstojeći Mundijal:

- To će biti njegovo prvo Svjetsko prvenstvo i niko ne zna šta će se tačno dogoditi. To je velika odgovornost za njega. Bio je fenomenalan u Santosu i donio je odličnu odluku da pređe u Španiju, Evropu. Steći će nevjerovatno iskustvo i to će biti fantastično za njega - zaključio je Brazilac. (sportal)

Portal Analitika