Fudbal

Bez LŠ, Junajted ostaje bez Van Persija

VanPersiMJ
F
udbaler Mančester Junajteda Robin Van Persi u ugovoru ima klauzulu po kojoj može da pregovara sa drugim klubovima ako ’crveni đavoli’ ne izbore Ligu šampiona.

Bez LŠ, Junajted ostaje bez Van Persija
Portal AnalitikaIzvor

Van Persi je posljednjih mjeseci više puta istakao svoje nezadovoljstvo u Junajtedu, koji od dolaska Dejvida Mojsa na mjesto menadžera bilježi mnogo lošije rezultate od očekivanih.

Junajted da bi osigurao bar kvalifikacije za Ligu šampiona mora da bar napreduje do četvrte pozicije, koju trenutno drži Mančester Siti, koji ima devet bodova više, ali i dvije utakmice manje.

Prema izvorima engleskih medija, Junajted svakako mora da odobri Van Persijev transfer, kao i cijenu istog, ali informacija o klauzuli povećava mogućnost da će Holanđanin napuštiti „Old Traford“ ovog ljeta.

Van Persi je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih što je Junjated osvojio titulu, ali je ove imao problema sa povredama, formom, ali i sukobima sa Mojsom.

Holanđanin je u oktobru prvi put izrazio svoje nezadovoljstvo Mojsovim metodama, a isto je učinio i poslije poraza od Olimpijakosa sa 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Van Persi je tada rekao da mu saigrači otežavaju posao i da igra van svoje zone.

Van Persi ima još dvije godine ugovora sa ’crvenim đavolima’, po kojem dobija 250.000 funti neđeljno. (b92)

Portal Analitika