Društvo

Sud presudio u korist radnika RTV Elmag

elmag_logo
R
adnici Radio-televizije Elmag iz Podgorice tužili su tu kompaniju za višemjesečna novčana dugovanja i prije nekoliko dana dobili pravosnažnu presudu iz Privrednog suda, pišu Dnevne novine.

Sud presudio u korist radnika RTV Elmag
Portal AnalitikaIzvor

U presudi se, kako je jedan od radnika koji je želio da ostane anoniman kazao Dnevnim novinama, navodi da je nakon tužbe Privredni sud reagovao, popisana je cjelokupna imovina Radija i televizije Elmaga kako bi se na taj način namirila dugovanja radnika.

Kako saznaju Dnevne novine, dug prema zaposlenima iznosi oko 25.000 eura. Međutim, i pored pravosnažne presude, zaposleni u RTV Elmag nijesu pokrenuli postupak zaplijene imovine kompanije, jer su dobili garancije da će dug u ratama biti isplaćen.

- Prva rata, odnosno 5.000 eura uplaćeno je radnicima tako da nije bilo potrebe za oduzimanjem popisanih stvari. Ukoliko se zakaže sa uplatom sljedećih rata, počećemo za zaplijenom stvari koje su popisali nadležni iz Privrednog suda u Podgorici - kazao je sagovornik Dnevnih novina čije ime je poznato redakciji.

Prvi crnogorski privatni elektronski medij, Elmag radio, počeo je sa radom 8. juna 1994. godine.

 

Portal Analitika