Politika

Forum mladih i Forum žena BS u posjeti SDA Sandžaka

bsok
D
elegacija Foruma mladih i Foruma žena Bošnjačke stranke je juče u Novom Pazaru na završnoj konvenciji SDA Sandžaka pružila podršku i poželjela što bolji izborni rezultat na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Forum mladih i Forum žena BS u posjeti SDA Sandžaka
Portal AnalitikaIzvor

“Osim što baštinimo bošnjaštvo i propagiramo zaštitu interesa našeg naroda, zajednički nam je i prefiks ispred imena stranke, a to je broj 10. Naime, i Bošnjačka stranka je na parlamentarnim izborima u oktorbu 2012. godine ponosno ispred imena stranke nosila broj 10. Ishod je bio ubjedljiva pobjedu, historijski važna za naš narod. Optimista sam da će i SDA Sandžaka, naša sestrinska stranka ostvariti najbolji mogući rezultat na izborima, te osvojiti što više poslaničkih mandata” – kazao je predsjednik Foruma mladih Bošnjačke stranke, Sead Šahman koji je imao čast da bude uvodničar na konvenciji.

Konvenciji je prisustvovala i predsjednica Foruma žena Bošnjačke stranke, Kenana Strujić.

Ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik SDA Sandžaka, dr Sulejman Ugljanin posebno se zahvalio gostima iz Bošnjačke stranke Crne Gore, te ukazao na dugu i bogatu sponu između dvije stranke.

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji održavaju se 16.03.2014. godine.

 

 

 

Portal Analitika