Društvo

“Neregelia” pruža praktičnu obuku studentima Ekonomskog fakulteta

1003neregeliaok
P
redstavnici kompanije „Neregelia“ potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Podgorici, koja ima za cilj da studentima ove obrazovne ustanove omogući sticanje praktičnih znanja tokom studiranja. Sporazum su potpisali izvršna direktorica Neregelie Ljilja Pižurica i dekan Ekonomskog fakulteta Milivoje Radović.

“Neregelia” pruža praktičnu obuku studentima Ekonomskog fakulteta
Portal AnalitikaIzvor

- S obzirom na poziciju i značaj koji Ekonomski fakultet ima kao kadrovska baza za mnoge djelatnosti, kompanija Neregelia, društvo za trgovinu i usluge, inicirala je saradnju sa ovom univerzitetskom jedinicom kako bi studentima prenijela najbolje prakse u segmentima prodaje, logistike, računovodstva i finansija - saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

„Svjesni činjenice da tržište rada sve više zahtijeva studente sa praktičnim znanjima, odlučili smo da pružimo svu neophodnu podršku Ekonomskom fakultetu, kao ustanovi sa dugom tradicijom i prepoznatljivim kvalitetom, da kreira takav kadar. Istovremeno, na ovaj način posredno ćemo pomoći lakšem zapošljavanju studenata“, kazala je Pižurica.

Radović je saopštio da je jedan od strateških ciljeva Fakulteta, pored pružanja kvalitetne teorijske osnove, da omogući studentima sticanje praktičnih znanja i vještina koja će ih bolje pozicionirati na tržištu rada.

„U tom smislu, već godinama uspješno sarađujemo sa predstavnicima javnog i privatnog sektora u cilju obezbjeđivanja stručne prakse za što više budućih ekonomista. Očekujemo da će studenti obavljanjem dijela stručne prakse u kompaniji Neregelia steći dobar uvid u funkcionisanje preduzeća i njegovu poziciju na tržištu, i na taj način odrediti svoje preferencije u vezi sa budućim radnim angažmanom”, naglasio je Radović.

Pored posjete ovoj kompaniji, gdje će se studenti upoznati sa načinom funkcionisanja jednog distributivnog centra, saradnja će obuhvatiti i dva predavanja na temu prodaje koji će održati zaposleni Neregelie za sve studente Ekonomskog fakulteta. Posebno važan segment saradnje je obezbjeđivanje stručne prakse. Tokom osam sedmica, u periodu od 10. marta do kraja maja, Neregelia će otvoriti svoja vrata za studente četvrte godine. Pet studenata sa smjerova računovodstvo, finansije, menadžment i marketing imaće priliku da se tokom jedne sedmice upoznaju sa svakodnevnim poslom u sektorima logistike, finansija i servisa kupaca.

„Naši najbolji zaposleni prenosiće iskustva izabranim studentima, kako bi im olakšali praktičnu primjenu teorije koju uče na Fakultetu, jer je upravo primijenjeno znanje njihova dodatna vrijednost na tržištu rada“, poručila je Pižurica.

Portal Analitika