Politika

ĐUKANOVIĆ – ELIJASON: Crna Gora pouzdan i snažan partner UN-a

miloUN1001
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas zamjenika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Jana Elijasona, koji boravi u Crnoj Gori povodom otvaranja UN Eko zgrade u Podgorici.

ĐUKANOVIĆ – ELIJASON: Crna Gora pouzdan i snažan partner UN-a
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović je istakao da Vlada Crne Gore intenzivno afirmiše principe povelje UN-a i predano ispunjava sve međunarodne obaveze u skladu sa projektovanim milenijumskim ciljevima.

- Crna Gora je snažno posvećena multilateralizmu, saradnji sa Ujedninjenim nacijama i poštovanju temeljnih vrijednosti te organizacije. Potvrda kvaliteta te saradnje je i otvaranje Eko zgrade u Podgorici, što predstavlja značajan doprinos afirmaciji održivog razvoja i stvaranje preduslova za punu realizaciju koncepta Djelujući kao jedan - kazao je premijer Đukanović tokom susreta.

Predsjednik Vlade je naglasio da Crna Gora, učešćem u radu Savjeta za ljudska prava, pruža doprinos očuvanju i zaštiti ljudskih prava na globalnom nivou.

- Crna Gora u tom kontekstu vodi konzistentnu politiku i na nacionalnom i regionalnom nivou, uvažavajući i promovišući principe ljudskih prava i zaštite ranjivih grupa - naglasio je Đukanović. On je takođe podsjetio da je Crna Gora kao stabilna država, posvećena realizaciji dugoročnog koncepta demokratskog i ekonomskog razvoja i uspostavljanju i očuvanju stabilnosti i prosperitetu regiona u cjelini, saglasno svojim evropskim i evrotlantskim prioritetima.

Elijason je istakao da je Crna Gora pouzdan i snažan partner najveće svjetske organizacije i da  imamo razloga da budemo ponosni na dosadašnja dostignića, napredak i razvoj države. On je zahvalio predsjedniku Vlade za podršku na izgradnji Eko zgrade koja, kako je kazao, simbolizuje visoki kvalitet i široki spektar saradnje sa UN i privrženost Crne Gore principima Svjetske organizacije.

Prenoseći pozdrave i podršku generalnog sekretara Ban Ki Muna premijeru Đukanoviću, istakao je da će Ujedninjene nacije dati sve od sebe da kroz jačanje partnerskog odnosa sa Crnom Gorom doprinesu ostvarivanju nacionalnih prioriteta i u narednom periodu.

Portal Analitika