Politika

ŠĆEKIĆ: Prvi potez uvođenje DRI da utvrdi dugove Opštine Berane

0612okdadopr
N
osilac izborne liste ''Zdravo Berane'' Dragoslav Šćekić kazao je u izjavi za Portal Analitika da će prvi potez nove vlasti koju sačinjavaju Socijalistička narodna partija i Demokrtaski front biti uvođenje Državne revizorske insututicije i nezavisne revizorske kuće koja će utvrditi stvarno stanje duga u Opštini Berane. Ščekić je potvrdio da će u ime pobjedničke koalicije biti kandidat za gradonačelnika Berana.

ŠĆEKIĆ: Prvi potez uvođenje DRI da utvrdi dugove Opštine Berane
Portal AnalitikaIzvor

- Prvi potez nove vlasti će biti da pozovemo DRI kao i nezavisnu revizorsku kuću koja će sačiniti pregled stanja i na osnovu toga iznijeti činjenično stanje da bi se građani upoznali šta im je i koliko dugova ostalo od prethodne vlasti kako bi mogli kako treba da krenemo dalje, kazao je Šćekić za Portal Analitika.

Kolaicija Zdravo Berane osvojila je apsolutnu vlast osvojivši 18 mandata dok je DPS osvojio 17 mandata. To su jedina dva politička subjekta koja će participirati u Opštini Berane.

Šćekić je kazao da su i ovi izbori praćeni velikim pritiskom državnog aparata na građane Berana.

- Izbori su protekli u okviru velikih pritisaka i ucjena od strane čitavog državnog aparata, ali ipak je volja i želja građana za promjenama preovladavala. Definitivno svi ti pritisci su pali u vodu, preko kupovine glasova i ostalih neregularosti ali im to nije pomoglo, rekao je Šćekić.

Upitan da li je ovakav model izslaska na izbore opozicije dobitna kombinacija i za lokalne izbore na proljeće Šćekić je rekao da će organi partije odlučiti da li je ovakav model dobar i za ostale opštine.

 

 

Portal Analitika