Muzika

Sergej predstavio "Moj svijet"

93sergej_spot
S
pot i pjesma "Moj svijet" ovogodišnjeg predstavnika Crne Gore na Evroviziji Sergeja Ćetkovića predstavljeni su večeras, u specijalnoj emisiji na RTCG1.

Sergej predstavio "Moj svijet"
Portal AnalitikaIzvor

Autor muzike za kompoziciju je Sergej Ćetković, aranžman su uradili Vladan Popović i Marko Milatović, dok su pored Sergeja tekst pisale Emina Jahović Sandal (na nasem jeziku) i Biljana Marković (na engleskom jeziku).

''Pjesma "Moj svijet", koju ćemo izvesti u Kopenhagenu, plod je visemjesečnog rada i pedantne analize Eurosonga. Ipak, niko ne može precizno, bez obzira kakav ste talenat, da pretpostavi šta će proći na Eurosongu, jer koliko god imali dobru pjesmu i nastup, bitna je i sama promocija. Moji producenti i ja procijenili smo da treba da ostanem dosljedan sebi, zadržim svoj lični pečat, ali u malo drugačijem pakovanju, prilagođenom propozicijama i karakteru Eurosonga'', kazao je Ćetković.

Naš predstavnik je naglasio da je reditelj i direktor fotografije Aleksandar Kerekeš, veoma vjerno i suptilno, kroz sliku pretočio još jednu ljubavnu priču i snažnu emociju koju ona nosi.

''Riječ je o visoko budžetnom video spotu, gdje je korišćena HD tehnologija, što je spotu dalo izuzetan kvalitet i kristalno jasnu sliku. Kerekeš je uspio, na šta sam mu zahvalan, da režiserski izbjegne zamku tzv "turističke razglednice", što je uobičajeno za evrovizijske spotove i da svojom estetikom spoji i umetne muzičku priču koju smo zajedno osmislili u egzotične predjele Crne Gore, kao eksterijer, koji mnogi još nijesu vidjeli i doživjeli na ovakav način. Snimali smo punih 5 dana na lokacijama Žabljaka, Ulcinja, Skadarskog jezera, Bara... Nadam se da će i gledaoci, širom Evrope, prepoznati moju iskrenu emociju i da će uživati u mojoj novoj pjesmi koja na engleskom jeziku nosi naslov "My love",  rekao je Sergej Ćetkovic, u specijalnoj emisiji RTCG.

Ćetković će nastupiti u prvom polufinalu 59. Eurosonga, 6. maja, dok će finale biti održano četiri dana kasnije. Organizatori u Kopenhagenu očekuju da će ovaj festival pratiti više od 170 miliona gledalaca, na svim kontinentima.

(rtcg.me)

 

Portal Analitika