Politika

Bogdanović sa Rajnhardom Nojmanom

bogdanovicok
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se danas u Berlinu sa gradonačelnikom Opštine Šalotenburg – Vilmersdorf Rajnhardom Nojmanom, koja pripada centru glavnog grada SR Njemačke.

Bogdanović sa Rajnhardom Nojmanom
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora, gradonačelnici Bogdanović i Nojman govorili su o najznačajnijim projektima dvije gradske uprave, sa posebnim akcentom na one koji se odnose na oblast turizma, energetske efikasnosti, privrede i očuvanja kulturnog nasljeđa.

Bogdanović je upoznao domaćina i sa ključnim podacima vezanim za Cetinje, naglašavajući kako je riječ o kulturnom, istorijskom i duhovnom centru Crne Gore. Gradonačelnik Nojman, ujedno i ministar u Gradskoj vladi Berlina, naglasio je kako Šarlotenburg – Vilmersdorf predstavlja jednu od najznačajnijih i najnaseljenijih opština (okruga) u okviru Grada Berlina.

Dva gradonačelnika razmatrala su mogućnosti u pogledu potencijalne saradnje, pri čemu je istaknuto kako predispozicije za to postoje. Kao jedno od mogućih polja saradnje naglašena je oblast obrazovanja.

Gradonačelnik Bogdanović uputio je poziv gradonačelniku Nojmanu da posjeti Prijestonicu Cetinje, što je prihvaćeno. Otud, gradonačelnik Šarlotenburg – Vilmersdorfa boraviće u našem gradu već u maju tekuće godine.

Sa 320.000 stanovnika, Šarlotenburg – Vilmersdorf predstavlja jednu od najvećih opština (okruga) u Berlinu, a njenom teritorijom obuhvaćen je zapadni dio centra njemačke prijestonice.

Tokom boravka u glavnom gradu SR Njemačke, gradonačelnik Bogdanović posjetio je i sajam turizma „ITB 2014“, gdje je svoju ponudu predstavila i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje.

 

 

Portal Analitika