Ostalo

Nojrojteru pobjeda u Kranjskoj Gori

Nojrojterr
N
jemački skijaš Feliks Nojrojter pobjednik je osmog slaloma sezone koji je za Svjetski kup vožen danas u Kranjskoj Gori.

Nojrojteru pobjeda u Kranjskoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

On je bio drugi nakon prve vožnje, a do četvrte pobjede ove sezone došao je u vremenu minut, 45 sekundi i 50 stotinki. Nojrojter je ove sezone pobijedio u slalomu u Bormiju i Kicbilu, dobio je i veleslalom u Adelbodenu, a u Kranjskoj Gori ostvario je deveti trijumf u Svjetskom kupu. Trijumfom u Kranjskoj Gori preuzeo je vođstvo u plasmanu slaloma.

Nojrojter je za 59 stotinki bio brži od drugoplasiranog Njemca Frica Dofnera, dok je bronzani iz Sočija u slalomu, Norvežanin Henrik Kristofersen, bio treći sa 79 stotinki zaostatka za pobjednikom. Na četvrtom mjestu završio je Italijan Patrik Taler, peti je bio Austrijanac Marsel Hiršer, a šesti Francuz Žan Baptist Granž.

Olimpijski šampion iz Sočija, Austrijanac Mario Mat, bio je vodeći nakon prve vožnje, ali je u drugoj uzjahao kapiju i ostao bez plasmana. Nojrojter je pobjedom, rku prije kraja, preuzeo vođstvo u plasmanu slaloma sa 470 bodova i ima pet više od drugoplasiranog Hiršera. Kristzofersen je treći sa 430 bodova.

Hiršeru je peto mjesto u Kranjskoj Gori bilo dovoljno da preuzeme prvo mjesto u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1050 bodova. Norvežanin Aksel Lund Svindal je drugi sa 1046, a treći Aleksis Pinturol sa 819 bodova. (Mina)

 

Portal Analitika