Politika

Miomir Mugoša prije 14 godina došao na čelo Podgorice

0903Miomir_Mugosa
N
a današnji dan prije 14 godina odlukom Vlade Crne Gore iz 2000. godine, dr Miomir Mugoša izabran je da upravlja Podgoricom. Kako podsjeća "Pobjeda", on je tada, uz Dragana Šoća iz Narodne stranke i Dragišu Burzana iz Socijaldemokratske partije koji su činili Odbor povjerenika, imenovan da obavlja prinudnu vlast u glavnom gradu do izbora koji su bili u julu iste godine. Mugoša je jula 2000. godine izabran za predsjednika opštine Podgorica, a nakon vanrednih lokalnih izbora novembra 2002. godine ponovo je izabran na istu funkciju.

Miomir Mugoša prije 14 godina došao na čelo Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Septembra 2006. godine na neposrednim izborima izabran je za gradonačelnika glavnog grada.

Na funkciju gradonačelnika Podgorice ponovo je izabran 19. jula 2011. godine na Skupštini glavnog grada.

Dr Miomir Mugoša rođen je 23. jula 1950. godine na Cetinju. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Podgorici, a Medicinski fakultet u Beogradu. Specijalizirao je opštu hirurgiju i završio užu specijalizaciju iz hepatobilijarne hirurgije u Beogradu.

Miomir Mugoša radio je u Hitnoj službi Doma zdravlja i na Hirurškoj klinici Kliničkog centra Crne Gore. Obavljao je dužnost direktora Kliničkog centra tokom 1996-1997. godine. Gradonačelnik Mugoša ministar je sa najdužim stažom u Vladi Crne Gore.

Od 1990. do novembra 2000. godine bio je ministar zdravlja, sa izuzetkom tri mjeseca koje je proveo na dužnosti ministra rada i socijalnog staranja. Član je Demokratske partije socijalista od njenog osnivanja.

foto: rtcg.me

Portal Analitika