Svijet

Nero: I Tito me obožavao

0803nero
D
oajen italijanske i svjetske kinematografije Fanko Nero izjavio je, danas u Beogradu, da voli da pomogne mladim autorima koji su entuzijasti, te je zato i prihvatio ulogu u filmu srpskog reditelja Milana Todorovića "Mamula".

Nero: I Tito me obožavao
Portal AnalitikaIzvor

Nero je dodao da je bitno i to što je njegov drugi posao u životu, pored glume - pecanje, a lik na ostrvu Mamula je stari ribar, samo što ne peca ribe nego sirene.

"Bio sam radoznao da vidim kakvu ću sirenu upecati", rekao je glumac poznat u bivšoj Jugoslaviji po učešću u jugoslovenskim filmovima "Neretva" i "Banović Strahinja".

’Neretva' je bila velika internacionalna koprodukcija sa fantastičnom ekipom - Orsonom Velsom, Julom Brinerom, Sergejem Bondarčukom... Bio je to veliki ratni spektakl, solidno urađen, ali ne, nije imao šanse za Oskara", kazao je Nero i dodao da ga je obožavao i Josip Broz Tito .

"Znam da je Tito želio taj film. Bio je moj obožavalac, slao je avion po mene u Rim da me dovede na Brione, da me fotografiše. Mislio je da je sjajan fotograf, a nije bilo baš tako, samo mu to nijesam rekao", ispričao je Nero.

Poznati glumac je naglasio kako je imao sreću da, na početku karijere, upozna Orsona Velsa koji mu je rekao: “Ili ćeš biti zvijezda ili glumac!”

"Izabrao sam ovo drugo. Zvijezde, naročito u Americi, snime jedan do dva filma godišnje, uvijek heroje, uvijek sa istim izrazom. Za mene je to monotona karijera. Pravi glumac tumači mnoge potpuno različite karaktere. Ja sam jedini na svijetu koji je igrao likove čak tridesetak različitih nacionalnosti i to u filmovima apsolutno svih žanrova. Za mene je to i čast i zadovoljstvo", poručio je Nero.

izvor: B92

Portal Analitika