Ostalo

Šifrin najbolja u Oreu

Sifrinn
A
merikanka Mikaela Šifrin pobjednica je sedmog slaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u švedskom Oreu.

Šifrin najbolja u Oreu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do četvrte pobjede ove sezone došla je u vremenu minut, 50 sekundi i 66 stotinki. Zvanična svjetska i olimpijska šampionka u slalomu, u Oreu je ostvarila osmu pobjedu u Svjetskom kupu i odbranila mali kristalni globus u toj disciplini.

Šifrin, koja je svih osam pobjeda ostvarila u slalomu, za 60 stotinki bila je brža od drugoplasirane Šveđanke Marija Pjetile-Holmer, dok je treće mjesto sa zaostatkom od sekundu i 50 stotinki osvojila njena sunarodnica Ana Sven Larson. To je njeno prvo pobjedničko postolje u Svjetskom kupu. Uspjeh Šveđanki pred svojim navijačima upotpunila je Frida Hansdotir osvajanjem četvrtog mjesta, peta je bila Francuskinja Nastasija Noan, a šesta Čehinja Šarka Strahova. Njemica Marija Hefl-Riš bila je sedma, dok je Tina maze osvojila deveto mjesto.

Šifrin je u plasmanu slaloma vodeća sa 538 bodova. Hansdotir je druga sa 408, a treća Marlis Šild sa 325 bodova. Hefl-Riš je preuzela prvo mjesto u plasmanu SVjetskog kupa sa 1180 bodova. Feninger je druga sa 1151, dok je treća Tina Vajrajter sa 943 boda. (Mina)

Portal Analitika