Košarka

NBA: Ubjedljiv poraz Majamija, veliki preokret Finiksa

MajamiSparsi
T
ri meča odigrana su u najjačoj košarkaškoj ligi minule noći - Lejkersi su u gradskom derbiju doživjeli pravi debakl, izgubili su od Klipersa sa nestvarnih 94:142, Finiks je pokazao Oklahomi da 16 poena prednosti tri minuta pred kraj treće dionice nijesu dovoljne za pobjedu, pa su Sansi preokretom došli do 128:122, a više negu ubjedljiv poraz branilac NBA titule Majami doživio je na gostovanju San Antoniju - 111:87.

NBA: Ubjedljiv poraz Majamija, veliki preokret Finiksa
Portal AnalitikaIzvor

Lejkersi nikada u svojoj istoriji nijesu izgubili sa 46 poena razlike u takmičarskom meču, ali i to se desilo. Blejk Grifin je za samo 25 minuta na parketu, koliko su igrali maltene svi članovi Klipersa koji su dobili šansu, ubacio 20 poena i imao 11 skokova i sedam asistencija. U poraženom Pau Gasol je odskočio sa 21 poenom.

Oklahoma je, sa druge strane, možda kandidat za titulu, ali lekcija u Finiksu dugo će se pamtiti. Predvođena Kevinom Durantom, koji je meč završio sa 34 poena i to kao drugi strijelac ekipe, iza Rasela Vestrbuka (36), ekipa Tandera je imala 96:80 u svoju korist tri i po minuta prije kraja treće dionice, a onda je krenuo šou Sansa. Uz sjajnog Džeralda Grina, koji je u trećoj dionici ubacio čak 25 poena od svojih 41, a samo jedan mu je nedostajao za klupski rekord koji drži Stefon Marbruri, "sunca" su krenula u preokret.

U San Antoniju je, u međuvremenu, po prvi put gostovao Majami od prošlogodišnjeg finala ovih timova. Vejd je bio strijelac 16 poena, tri manje od Lebrona koji je šutirao 6/18, a osam manje od Krisa Boša. U pobjedničkoj ekipi istakli su se, košgeterski, Dankan sa 23, Parker sa 17 i Dijao sa 16 poena.

Portal Analitika