Fudbal

Hrvatski navijači zapalili srpsku zastavu u Švajcarskoj

HrvatiPale
N
avijači Hrvatske zapalili su srpsku zastavu na utakmici protiv Švajcarske u Sent Galenu (2:2), kao odgovor na izjavu njihovog ministra za sport Željka Jovanovića da nije vidio paljenje hrvatske zastave tokom utakmice sa Srbijom u Beogradu, u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal.

Hrvatski navijači zapalili srpsku zastavu u Švajcarskoj
Portal AnalitikaIzvor

Hrvatski mediji objavili su fotografiju na kojoj se osim paljenja zastave vidi transparent sa porukom Jovanoviću: "Hoćeš li je sada vidjeti". Takođe, dio navijača uzvikivao je "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše", zbog kojih se selektor "vatrenih" Niko Kovač izvinio i poručio da takvima nije mjesto na stadionu.

Hrvatski navijači iznjeli su i transparent "Četnici hrvatskog nogometa, stiže vas Oluja navijačkog pokreta", iznad kojeg su su bili nacrtani likovi predsjednika hrvatskog saveza Davora Šukera, glavnog čovjeka Dinama Zdravka Mamića, premijera Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika UEFA Mišela Platinija.

Samo nekoliko sati ranije u srijedu, huligani koju podržavaju takozvanu reprezentaciju Kosova zapalili su srpsku zastavu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, uoči prve zvanične prijateljske utakmice sa Haitijem (0:0), prenosi Blicsport.

Zbog pomenutog incidenta, kao i zbog činjenice da dogovor nije ispoštovan, jer je kosovski tim nosio na dresovima grb nepriznatog saveza, Fudbalski savez Srbije zatražio je od FIFA opoziv dozvole za odigravanje prijateljskih utakmica.

Portal Analitika