Ostalo

Strugar sjutra protiv Ivanova: Neću vas razočarati

StrugarIvan
C
rnogorski bokser Ivan Strugar kazao je danas da respektuje Rusa Kirila Ivanova, da očekuje tažak meč i novu pobjedu. Strugar i Ivanov boriće se sjutra u bečićkom hotelu Splendid za upražnjenu titulu profesionalnog šampiona svijeta u kategoriji do 88,6 kilograma.

Strugar sjutra protiv Ivanova: Neću vas razočarati
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorskom borcu biće to 26. meč protiv rivala iz zemalja bivše SSSR i do sada je ostvario maksimalan učinak. Strugar je, podsjećajući da je meč bio planiran za decembar, kazao da je u trenežnom procesu još od septembra prošle godine.

"Makimalno sam spreman. Ivanov je kvalitetan borac, gledali smo njegove mečeve na snimku i uočili smo dobre strane, ali i mane. Očekujem dobar i težak meč, ali i svoju pobjedu", rekao je Strugar na konferenciji za novinare.

On se zahvalio trenerima, roditeljima i svima koji su bili uz njega tokom 20 godina karijere.

"Nadam se da ih sjutra neću razočarati, već obradovati. Očekujem pobjedu i uradiću sve da do nje i dođem", rekao je Strugar.

Strugar je kazao da još nije definitivno odlučio da li će meč protiv Ivanova biti i posljednji u njegovoj karijeri.

"Kad se bude završio meč, poslije posljednjeg gonga, od tada pa do proglašenja pobjednika, donijeću odluku. Ta dva ili tri minuta biće presudna. U svakom slučaju, karijera je pri kraju. Napunio sam 39 godina i to su ozbiljne godine, ne samo sportske, već životne", rekao je Strugar.

On je na zvaničnom mjerenju imao 88,5 kilograma i bio je 300 grama teži od rivala. Ivanov je profesionalni šampion Evrope, koji je kao profesionalac ostvario 26 pobjeda i četiri poraza.

On je tri puta bio šampion Rusije, po dva puta svjetski i evropski prvak, a bio je i šampion Evroazije.

"Drago mi je što sam u Crnoj Gori, poslije 12 godina i meča sa Goranom Radonjićem. Znam kakav je sportista Strugar i drago mi je što ću se boriti sa njim. Nadam se da ću ispuniti očekivanja ljudi koji su vjerovali u mene", rekao je Ivanov.

On je kazao da je pratio karijeru Strugara i da je gledao mečeve u kojima je gubio.

"Kada sam najavio da ću ga pobijediti to sam rekao znajući svoj kvalitet i mogućnosti. Znam da je ostvario 25 pobjeda protiv boraca iz bivše SSSR, ali uvijek postoji prvi put. Sve što znam pokazaću na ringu", rekao je Ivanov.

Trener crnogorskog borca, Predrag Lekić, kazao je da je Strugar spreman za meč sa Ivanovim.

"Ivanov je tipični predstavnik ruske škole, njeguje klasični kik boks. Taj stil odgovara Strugaru i do sada ih je pobjeđivao. Nadam se da će i sjutra biti tako", rekao je Lekić.

On je istakao da su zdrastveni problemi spriječili Milana Jovanovića i Ivana Toškovića da nastupi u Splendidu, a da će crnogorski kik boks predstavljati Marko Nikolić, Anastasije Petrović, Remzija Dacić i Dejvid Kajević.

"Crnogorski borci za protivnike imaće takmičare iz Makedonije, od kojih su Dacić, Jovanović i Nikolić dva puta poraženi", rekao je Lekić.

Predsjednik Evropske kik boks federacije Borislav Pelević kazao je da u istoriji Balkana i ranije velike Jugoslavije nije bilo uspješnijeg kik boksera od Strugara.

"Po titulama na EP i SP on je najtrofejniji borac u kik boksu u amaterskom sportu koji se ikada rodio. U profesionalnom sportu ostvario je ono što do sada niko nije", rekao je Pelević.

Menadžer Slobodan Nikić kazao da će meč između Strugara i Ivanova biti održan u okviru Splendid Gran prija, navodeći da će glavnoj borbi predhoditi četiri uvodne.

"Manifestacija će početi u u 20 sati, a glavna borba očekuje se oko 21 sat i 30 minuta. Interesovanje je veliko, ostalo je još samo malo ulaznica u prodaji. Očekujemo da će šesti po redu Splendid Gran pri opravdati očekivanja, kao i savaki do sada", rekao je Nikić. (MINA)

Portal Analitika