Politika

LP: Otimači mandata da ih odmah vrate partiji

0603liberali
"Povodom „medijskog“ a ne službenog napuštanja Liberalne partije odbornika u Skupštini Opštine Bar Matije Ćetkovića, zbog navodnog „neslaganja sa vrhom partije“ na samom isteku njegovog  mandata, zahtijevamo da nam odmah vrati mandat koji smo osvojili na lokalnim izborima 2010.godine, a koji je sticajem nesrećnih okolnosti dopao u njegove ruke, prije nešto više od godinu dana", saopštila je Liberalna partija.

LP: Otimači mandata da ih odmah vrate partiji
Portal AnalitikaIzvor


Liberali zahtijevaju od Centara bezbjednosti i Osnovnih državnih tužioca u Baru i Bijelom Polju, jer se slično nedavno desilo sa odbornikom

Bilsenom Idrizovićem

u Skupštini opštine Bijelo Polje, da hitno istraže kako su mandati LP na isteku mandata odbornika oteti. Postoje, kažu, brojne indicije da se u oba slučaja umiješala političko - tajkunska mafija i da je u pitanju čista politička korupcija.



U saopštenju dostavljenom

Portalu Analitika

, LP naglašava da su u Baru opljačkane prostorije LP, odnijeta vrijedna dokumentacija, zbog čega će partija podnijeti krivične prijave protiv nepoznatog počinioca.



"Policija mora da nas hitno obavijesti da li su pljačkanje kancelarije i krađa odborničkog mandata povezani", kaže se u saopštenju.



"Liberalna partija će u Skupštini Crne Gore tražiti određenje matičnih Odbora ali i Plenuma oko učestale krađe mandata „manjim“ političkim partijama i prenošenja drugim političkim subjektima, koji nemaju nikakve veze sa njihovim osvajanjem i glasanjem birača. Isto tako, povodom više puta ponovljenog nasilnog ulaska u kancelarije Opštinskog odbora Liberalne partije koje se nalaze u zgradi Opštine u Baru, upućujemo javni poziv nadležnim institucijama, kao i rukovodstvu Opštine i Skupštine opštine Bar da preduzme hitnu akciju kako bi se sa ovim besramnim djelom napokon prestalo, a vinovnici već jednom priveli i sankcionisali u skladu sa zakonom i  propisanim kaznama za ovo krivično djelo".



U LP naglašavaju da smatraju da su prošla vremena u kojima su počinioci ovakvih sramnih krivičnih djela bili abolirani od vlasti i pravosudnih organa, a liberali izloženi napadima svake vrste bez želje da im se omogući minimum  zaštite.



"Nema tog oblika političkog pritiska, vrbovanja i potkupljivanja, koji može barske i crnogorske liberale pokolebati na svom dvadestčetvorogodišnjem časnom i viteškom putu izgradnje demokratije i liberalizma u Crnoj Gori. Pozivamo nadležne da aršini budu jednaki prema svim provalnicima stranačkih kancelarija u Crnoj Gori, kako u Beranama tako i u Baru, bez selekcije, a otimače mandata da ih odmah vrate LP koja ih je osvojila na lokalnim izborima 2010.godine", kaže se u saopštenju.

 

Portal Analitika