Zanimljivosti

Pokrenut projekat “Eko edukacija i ljetnja škola ekologije“

06smecenkok
D
ruštvo mladih ekologa Nikšić je počelo sa realizacijom projekta „Eko edukacija i ljetnja škola ekologije“ koji je finansijski podržan na prošlogodišnjem konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Pokrenut projekat “Eko edukacija i ljetnja škola ekologije“
Portal AnalitikaIzvor

-Projekat je planiarano da traje pet mjeseci i sastoji se od tri osnovne aktivnosti- medijske kampanje i edukacije srednješkolaca, testiranja za učenike srednjih škola i ljetnjeg edukativno- radnog kampa za 30. Srednješkolaca Eko obrazovanje i formiranje ekološkog načina mišljenja ima značajnu ulogu kako u obrazovno-vaspitnim ustanovama tako i u vaninstitucionalnom obrazovanju. Da bi se moglo od čovjeka očekivati i zahtijevati ekološko ponašanje potrebno ga je prethodno obrazovati. Stoga ne treba situaciju prepuštati slučaju, već se pitanju organizovane nastave, sa tematikom iz ekologije, mora prići veoma ozbiljno i efikasno, naravno kroz inoviranje postojećih nastavnih planova i programa i uvođenjem regularnih ekoloških sadržaja. Ekološko obrazovanje podrazumijeva favorizovanje novih stilova života, novih etičko kulturnih vrijednosti, nove slobodne i odgovorne ličnosti- saopšteno je Portalu Analitika iz Društva mladih ekologa.

Projektom „Eko edukacija i ljetnja škola ekologije“ predviđeno je podizanje svijeti srednjoškolaca o značaju očuvanja životnog okruženja kroz edukaciju, takmičarske aktivnosti i boravak u prirodu.

-Procjenjujemo da će u ovaj program biti uključeno oko 500. učenika srednjih škola. Smatramo da je tematika projekta interesantna i da ćemo ostvariti uspješnu saradnju sa srednjim školama i medijima. Takođe od učesnika programa očekujemo visok nivo znanja jer će samo najuspješniji biti u mogućnosti da učestvuju u ljetnjem eko kampu. Očekujemo da će ovaj projekat imati dugoročnu održivost jer će učesnici biti u obavezi da svoja znanja i iskustva prenesu i na druge- ističe se u saopštenju.

Portal Analitika