Svijet

Nakon akcije u Banjaluci pao i vođa narko-bande u Gracu

droga1
A
ustrijska policija uhapsila je 16. februara u Gracu Dejana J. (29), kojeg sumnjiči da je vođa međunardne narko-bande, i još četiri njegova saučesnika, prenose Nezavisne novine.

 Nakon akcije u Banjaluci pao i vođa narko-bande u Gracu
Portal AnalitikaIzvor

Tokom hapšenja policija je pretresla i prostorije u kojima su osumnjičeni boravili, gdje je pronađeno oko 90 grama heroina, 130 grama proizvoda na bazi kanabisa, kao i amfetamine. Deset dana kasnije, odnosno 26. februara, u novoj seriji hapšenja "pale" su tri osobe i pronađen je kilogram narkotika, naveli su iz austrijske policije juče na konferenciji za novinare.

Austrijski mediji prenose da je u Banjaluci organizovano hapšenje četiri sedmice prije akcije u Austriji, te da je 31. januara policija uhapsila i glavnog osumnjičenog Hasana T. (49) i pet njegovih saučesnika. Tokom pretresa njihovih kuća pronađeno je 70 kg kanabisa, te brojni dokazi.

Policija je saopštila da je u posljednjih mjesec dana bilo 18 hapšenja pripadnika međunarodne narko-bande i to u BiH, Beču i Gracu.

Kako navode, do hapšenja je došlo, između ostalog, i na osnovu informacija iz BiH, a pomoću kojih je policija uspjela da uđe u trag međunarodnoj kriminalnoj grupi, koja se bavila švercom narkotika, ali i ljudi.

"Do prvih hapšenja je došlo još u oktobru 2013. godine", izjavio je Mario Hejl, portparol policije, dodajući da je od tada izvršeno 18 hapšenja, od kojih su 15 bh. državljani te tri Austrijanca.

Inače, ova je austrijsko-bosanska grupa od oktobra prokrijumčarila najmanje 20 osoba, uglavnom turskih i sirijskih državljana.

Portal Analitika