Politika

Bez DF-a na sjednici Kolegijuma

df0503
D
emokratski front (DF) neće sjutra prisustvovati sjednici Kolegijuma, najavili su iz tog političkog bloka u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Bez DF-a na sjednici Kolegijuma
Portal AnalitikaIzvor

Oni su naveli da će učestvovati u radu kada to tijelo bude razmatrao samo jednu tačku dnevnog reda- afirmativnu akciju na loklnom nivou u okviru Zakona o izboru odbornika i poslanika, pod uslovom da DPS uputi jasnu javnu poruku da će podržati Zakon.

Kako su kazali, pored domaće javnosti, to očekuju i relevantne međunarodne adrese.

- Ne prihvatamo ni scenario po kojem bi trebalo ponovo da otvaramo raspravu oko normi zakona za koji je glasala apsolutna većina poslanika. Vjerujemo da predsjednik parlamenta, koji saziva kolegijum po inicijativama drugih ili na vlastiti zahtjev, može doprinijeti rješavanju problema koji je uzrokovao duboku političko-parlamentarnu krizu - navodi se u saopštenju Fronta.

Oni vjeruju da će predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić objasniti premijeru Milu Đukanoviću kako je neophodno da DPS uputi javne garancije da će Zakon o izboru odbornika i poslanika dobiti njihovu podršku.

- DF je spreman da učestvuje u rješenju ustavnog pitanja afirmativne akcije, koju je godinama ignorisala upravo DPS, sada navodna zaštitnica prava manjina - zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika