Muzika

Bili Ajdol 25. juna na Kalemegdanu

0503biliA
Č
uveni roker Bili Ajdol održaće koncert 25. juna u Donjem gradu Beogradske tvrđave, u okviru koncetnog spektakla Calling 2014, prenosi Blic.

Bili Ajdol 25. juna na Kalemegdanu
Portal AnalitikaIzvor

Bili dolazi sa kultnim gitaristom Stivijem Stivensom i bendom sa kojim ove godine kreće na ljetnju evropsku turneju.

Uvertiru za koncert pod otvorenim nebom Biliju pružiće i specijalni gosti ovogodišnjeg Callinga, zagrebačke rokenrol legende - Pishomodo pop. Pored njih, na Kalemegdanu će nastupiti i par domaćih predgrupa, a ulaznice za ovaj veliki rokenrol maraton biće u prodaji od ponedjeljka.

Bili je prošle godine u novembru obilježio tačno tri decenije od izlaska kultnog albuma „Rebel Yell“ sa kojeg su, pored istoimenog, ostali i drugi besmrtni rokenrol klasici: „Eyes Without a Face“, „Flesh For Fantasy“, „Catch My Fall“ i drugi.

Ime albuma daje nakon jedne zajedničke žurke sa Stonsima, a ovo multiplatinasto izdanje doživljava i svoja reizdanja 1999. godine, ali i 2010. kada izlazi u rijetkoj seriji kao CD od 24-karatnog zlata! I prethodni, debitantski album, ispisao je zlatne stranice muzičke istorije uz hitove kao što su „Dancing With Myself“, „White Wedding“, „Hot In The City“ i „Love Calling“.

 

Portal Analitika