Politika

DANILOVIĆ: Danas odluka o učešću na Kolegijumu, DPS da se izjasni da ne gubimo vrijeme

2202goranD_1
Š
ef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović rekao je za Portal Analitka da će odluku o učešću na sjutrašnjem Kolegijumu predsjedika Skupštine donijeti u toku dana.

DANILOVIĆ: Danas odluka o učešću na Kolegijumu, DPS da se izjasni da ne gubimo vrijeme
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je nakon tog na svom Fejsbuk profilu pozvao DPS da se izjasni, da li će podržati krovni izborni zakon ako se riješi afirmativna akcija za manjinske narode, da, kako je kazao, ne bi gubili vrijeme.

- DPS se još nije izjasnio da li će glasati za Izborni zakon ili ne!? Zaista je nevjerovatno da i pomišljaju kako mogu prevariti javnost. Još jednom ih pozivamo da se izjasne, a to interesuje i međunarodne predstavnike, da li će podržati krovni zakon, o Izboru odbornika i poslanika, ako se prethodno riješi afirmativna akcija na lokalnom nivou? Da ili ne!? Da ne gubimo vrijeme – napisao je Danilović.

Sjednica Kolegijuma predsjednika parlamentana kojoj će biti raspravljano o izbornom zakonu biće održana sjutra. Demokratski front je ranije saopštio da traži i dalje da se raspravlja samo o afirmativnoj akciji na lokalnom nivou a ne o krovnom izbornom zakonu u cjelini.

Kolegijum je sazvan na inicijativu Bošnjačke stranke koja je tražila da se raspravlja o primjeni afirmativne akcije na lokalnom nivou. Tu inicijativu je podržala Demokratska partija socijalista.

Prva redovna sjednica parlamenta biće održana 11. marta na Cetinju i očekuje se da na njoj bude rasprave o izbornom zakonu, za čije usvajanje je neophodna dvotrećinska većina u parlamentu.

Portal Analitika