Fudbal

Postavljen kamen temeljac za stadion Koma

403komFK
G
radonačenik Podgorice Miomir Mugoša i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević postavili su danas kamen temeljac i ozvaničili početak izgradnje fudbalskih terena podgoričkog kluba Kom.

Postavljen kamen temeljac za stadion Koma
Portal AnalitikaIzvor

Novi stadion biće na lokalitetu zlatičke šume, a u blizini Osnovne škole Dr Dragiša Ivanović.

Mugoša je kazao da će biti postavljena dva fudbalska terena, sa prirodnom i vještačkom travom i pratećim objektima za boravak fudbalera, njihov trenažni i takmičarski proces.

On je najavio da su u tom dijelu šume predviđeni ugostiteljski objekat i trim staza, dok je ostali dio predviđen za pošumljavanje.

- Zahvalio bih se FSCG jer bez njihove finansijske pomoći sada ne bi mogli da krenemo u realizaciju projekta. To je garancija da će iz fondova FSCG biće uređeni tereni, a ostali dio posla odradiće donatori, dijelom i naša preduzeća. Na jednom od krajeva kompleksa biće napravljeno reciklažno dvorište za selektivno izdvajanje otpada za taj dio grada - rekao je Mugoša.

On je istakao da se izgradnja terena najvažnija za razvoj fudbala, kao i za upotpunjavanje zdravih stilova života i angažovanje mladih ljudi da se bave sportom i rekreacijom.

Savićević je kazao da ideja o izgradnji trena na Zlatici postoji nekoliko godina, ali da su njenu realizaciju kočili administrativni problemi premještaja FK Kom sa stare lokacije na novu.

- Izgradnjom magistrale stadion FK Kom došao da je na samoj ulici i od tada se razmišlja da se prmjesti na drugu lokaciju. Kada se završi izgradnja djeca iz Zagoriča, Zlatice, Maslina i Murtovine imaće optimalne uslove da se bave fudbalom - rekao je Savićević.

On očekuje da će slični projekti biti našpravljeni na Zabjelu i Tološima. Savićević je najavio rekonstrukciju glavnog terena pod Goricom, navodeći da nije na nivou na kojem bi trebalo da bude.

- Promijenićemo busenje, radićemo na drenaži i automatskom navodnjavanju. Dobili smo ponudu UEFA i treba da nađemo izvođača adekvatnog za to, ne smijemo napraviti kiks kao prije nekoliko godina. Teren tada nije odrađen kako treba i stalno imamo problema sa njim - rekao je Savićević.

Prema njegovim riječima, finansijska sredstva nijesu problem, već nalaženje izvođača koji će zadovoljiti uslove i termina tokom kojeg bi trelo da posao bude odrađen.

- Do kraja aprila krenućemo sa izgradnjom Kuće fudbala, nadam se da ćemo do tada naći izvođače na Starom aerodromu - rekao je Savićević.

Mugoša je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše činjenicu da je bazen u Sportskom centru Morača u katastrofalnom stanju i procjene da bi njegova rekonstrukcija koštala manje nego gradnja pet bazena koje je davno obećao, kazao da su od obećanih dva već odavno završena.

- Što se tiče projekta nekadašnjeg bazena, koji su koristili i stonoteniseri, ne bih se upuštao u odokativne i neodmjerene izjave bez obzira o kome se radilo. Ono što je zahtjev sporta u Glavnom gradu Crne Gore i potreba države je da i pored velike dvorane u Sportskom centru Morača, čija eksploatacija jako puno košta, jer je tu salu jako teško zagrijati i veoma teško ohladiti - rekao je Mugoša.

On je istakao da je Glavni grad ponudio državi taj prostor na besplatno korišćenje i napravio projekat rekonstrukcije tog prostora u mnogo racionalniju za grad i državu dvoranu.

- Što se tiče bazena, mi imamo jedno idejno rješenje, ali su to ogromna sredstva. To je da se uradi rekonstrucija školjke, odnsono da se napravi jedan novi zatvoreno-otvoreni bazen, na samoj obali Morače - rekao je Mugoša.

On očekuje da će u narednih mjesec dana početi izgradnja bazena u privatnom vlasništvu kompanije "Čelebić", u kompleksu Univerziteta Donja Gorica.

- Mislim da će komapnija smoći snage da na proljeće krene u izgradnju jednog otvorenog i zatvorenog bazena, koji bi bio treći bazen u Podgorici - rekao je Mugoša.

MINA

Portal Analitika