Fudbal

BRNOVIĆ: Preko kontri do pobjede nad Ganom

BrnovicBranko12

Prijateljski meč sa jednom od najboljih afričkih selekcija biće odlična prilika da selektor Branko Brnović stekne uvid u mogućnost igrača koje trenutno ima na raspolaganju. Prva provjera ''hrabrih sokola'' pred start kvalifikacija za EP je učesnik Mundijala u Brazilu, selekcija Gane - prilika da se popravi utisak sa posljednjeg meča pod Goricom kada smo ubjedljivo poraženi od Moldavije.

BRNOVIĆ: Preko kontri do pobjede nad Ganom
Portal AnalitikaIzvor

- Od kada sam postavljen za selektora ja ne pravim razliku između zvanične i prijateljske utakmice. Međutim, razgovarao sam sa igračima, i rekao sam im da od sada pa nadalje, više nećemo juriti na našem stadionu, već da ćemo postaviti ekipu tako da odigra polako i smireno, bez obzira šta se dešava na tribinama. Mislim da je to bio veliki naš problem na domaćim utakmicama.

Teško je bilo smiriti ekipu, ponese vas atmosfera, publika, i želimo da što prije damo gol. I to nam se dosta puta vratilo kako ne treba. Od 14 primljenih golova, 13 smo dali sami sebi. Nakon naših napada, slabo smo se vraćali nazad, i iz kontre smo primali dosta golova - kazao je Brnović.

Reprezentacija Gane imaće čast da bude prva afrička selekcija koja će odmjeriti snage sa reprezentacijom Crne Gore. O kvalitetima našeg rivala suvišno je govoriti - Mundijal u Brazilu biće treći uzastopni na kojem će igrati, a selektor Džejms Kvesi Apija na raspolaganju ima veoma mlad tim vrijedan više od 90 miliona eura.

- Što se tiče posljednjih kvalifikacija, mislim da je reprezentacija odigrali tri loša poluvremena - drugo protiv Ukrajine, protiv Engleske kada smo fizički pali, i naravno meč protiv Moldavije. Ali pored svih pehova koje smo imali, i problema, rezultat jeste bio katastrofalan, ali ekipa nije mogla više. No, idemo dalje.

Nijesmo taj ciklus završili porazom, već smo Luksemburg savladali 4:1. Ali, od ove utakmice kreće nešto novo. Međutim, povrede su opet tu, čak su i Baša i Savić roviti. Ipak, vjerujem da će biti spremni za meč. Ako, ove povrede smanjimo na minimum, imamo ekipu da se bori u kvalifikacijama za odlazak na EP - naglasio je Brnović.

Jedan od najvećih problema biće kako parirati Gani na fizičkom planu.

- Gledaćemo da se postavimo tako da imamo što veći posjed lopte, da ih malo izvučemo, i da iz kontre pokušamo da im ugrozimo gol. Jer, ako krenemo da se fizički nadigravamo sa njima, onda nemamo šansi. Neki igrači su jako istrošeni, jer igraju non stop. Bašić i Savić igraju bez prestanka, a neki nemaju minutažu - kazao je Brnović, a onda i saopštio koji će reprezentativci sjutra veče istrčazi pod Goricom.

- Imam dilemu još u veznom redu ko će da igra sa Drinčićem, jer Zverotić dugo nije igrao, Vukčević je odigrao nekoliko utakmica, ali ni on nije standardan. Još to mjesto je ostalo upražnjeno. Što se tiče odbrane, igraće Savić desno, zatim Baša i Tomašević, a lijevo Volkov. Desno će igrati Kasalica, lijevo Vladimir Božović, Bošković, i ispred Damjanović - zaključio je Brnović.

Utakmica Crna Gora - Gana igra se u srijedu od 18 sati.

Portal Analitika