Fudbal

Ukrajina: Ne igramo; SAD: Igramo

UkrajinaRatt
P
redsjednik Fudbalske federacije Ukrajine objavio je da igrači neće putovati na Kipar na meč sa Sjedinjenim Državama, dok druga strana tvrdi da će utakmice biti.

Ukrajina: Ne igramo; SAD: Igramo
Portal AnalitikaIzvor

Prijateljska utakmica između Ukrajine i Sjedinjenih Država probitno je trebalo da bude odigrana u srijedu u Harkovu, ali je prebačena na Kipar zbog nestabilne političke situacije u Ukrajini, na zahtjev Amerikanaca.

“Ne možemo da igramo nacionalno prvenstvu, tako da ne znam o kakvom fudbalu uopšte mi pričamo? Ako nemam priliku da igramo na svom terenu, zašto bismo putovali na Kipar u teškom trenutku za našu zemlju? Mi igramo za naš narod i zemlju. Naš tim neće putovati na Kipar i ostaće kod kuće”, rekao je Anatolij Konkov, prvi čovjek Fudbalske federacije Ukrajine.

Nastavak Premijer lige Ukrajine odložen je zbog situacije u toj zemlji. Međutim, iako Ukrajinci tvrde da utakmice neće biti, iz Sjedinjenih Država tvrde suprotno.

“Fudbalska federacija Ukrajine potvrdila je da će njihov tim otputovati na Kipar i meč će biti odigran po planu”, stoji na Tviter profilu Fudbalske federacije SAD.

Portal Analitika