Zabava

Koja mjesta privlače vodene znakove

0403stokholm
K
ao što svaka osoba ima svoj astrološki znak, tako ga u tradicionalnoj astrologiji ima svaki grad, područje i država, piše portal Lovesensa.rs.

Koja mjesta privlače vodene znakove
Portal AnalitikaIzvor

Osnovne energije vašeg Sunca, Mjeseca ili podznaka su najbolja smjernica u otkrivanju mjesta posebne privlačnosti. Ta mjesta nas pozivaju da ih posjetimo i sami se uvjerimo da li možemo da osjetimo posebne energije koje će nam pružiti zadovoljstvo i nadahnuće.

Ako volite da putujete i želite da upoznate svijet, onda će vam naš mali astrološki vodič poslužiti kao nadahnuće i možda čak izmijeniti listu željenih destinacija.

Čak iako se pripremate na veliki korak, trajnog preseljenja u drugu državu ili kontinet ne bi bilo loše da pogledate kako se planete energije vašeg natalnog horoskopa mogu razvijati.

Putovanja su za pripadnike vodenih znakova romantični događaji na kojima se sakupljaju sjećanja. Zanima ih istorija pa će najradije putovati na mjesta na kojima će se diviti ostacima gradova. Arheološke iskopine, ostaci drevnih gradova tajnovite legende prošlosti stvaraju atmosferu koja budi njihovu maštu.

Vodeni znakovi će posvećeno fotografisati kako bi sačuvali svaki dragocjeni trenutak putovanja. Uživaju u hrani, pa će posjećivati restorane, a neće zaobići ni pijacu.

U skladu sa svojim elementom, vole da borave uz vodu, vole mora, rijeke i jezera. I oni su kao i vatreni znakovi ljubitelji tople klime, pješćanih plaža i romantičnih egzotičnih destinacija, koje će probuditi njihovu maštu. Osim toga, posjećivaće i vjerske centre i sveta mjesta na kojima se osjeća posebna energija.

0403kadizGradovi Raka su Stokholm, Bern, Kadiz, Istanbul, Ženeva, Lubek, Mančester, Milano. Tu su i Novi Zeland, Sjeverna Afrika i sva plodna područja uz rijeke. Raku se pripisuje pokroviteljstvo nad morskim obalama, jezerima i rijekama.

Škorpionski gradovi su Baltimor, Liverpul, Nju Orleans, Sankt Peterburg i Barselona. Od država i pokrajina mu pripadaju Bavarska, Katalonija, Alžir, Maroko, Norveška. Pejzaži koji nose pečat škorpionske energije su vulkanska područja, gejziri, prašume, džungle i močvare.

Ribe svoj uticaj prostiru nad mjestima vjerskih hodočašca od Santijaga de Kampostele, preko svih mjesta ukazivanja Bogorodice, do svetih rijeka Indije. Gradovi Riba su Aleksandrija, Venecija, Rems, Sevilja, Regensburg, Čikago, a tu su i Portugal, Skandinavija, Vermont i - pomalo neobično - Sahara. More pijeska koje se svojim mekim obrisima neprestano mijenja oblikovano vjetrom, fluidni krajolik koji posjeduje mističnu ljepotu. Ribama pripadaju ostrva i podmorski svijet.

Izvor: lovesensa.rs; foto: tripadvisor.com; novosti.rs

Portal Analitika