Ostalo

Svjetski dan tenisa okuplja legende

AgassiSampras
M
eđunarodna teniska federacija u poneđeljak, 3. marta obilježava svjetski dan tenisa, a povodom tog datuma mnoge legende odmjeriće snage u egzibicionim mečevima.

Svjetski dan tenisa okuplja legende
Portal AnalitikaIzvor

Svjetski dan tenisa obilježava se drugu godinu zaredom, a obilježiće ga definitivno novi duel finalista Vimbldona 1999. godine, Andrea Agasija i Pita Samprasa.

Agasi i Sampras, čije rivalstvo je jedno od najvećih u istoriji tenisa, igraće u Londonu, na tvrdoj podlozi, u poneđeljak od 22 časa.

Osim ovog duela, širom svijeta biće organizovane mnoge manifestacije na kojima će biti svjetski poznati teniseri, a domaćini će, osim Londona, biti Njujork i Hong Kong.

Hong Kong će ugostiti jedan muški i jedan ženski par, a proslavu svjetskog dana tenisa uljepšaće u srijedu svojim duelima Tomaš Berdih i Lejton Hjuit, odnosno Li Na i Samanta Stosur.

Trener Endija Marija i jedan od najboljih tenisera u istoriji Ivan Lendl, igraće u Londonu protiv protivnika iz vimbldonskog finala 1987. godine - Pata Keša.

Lendlov pulen Endi Marej će u okviru ove egzibicije rekete ukrstiti sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem. Taj susret zakazan je za poneđeljak, od 22. časa u njujorškom Medison Skver Gardenu.

Na istom mjestu biće još legendi, samo će oni nastupiti u utorak. Džon Mekinro za protivnika će imati Majka Brajana, a učešće će uzeti i njegov brat Patrik. (B92)

Portal Analitika