TV / Film

FOTO: Nova djevojka Džordža Klunija advokatica Džulijena Asanža i pravnica u Haškom tribunlu

okkluni31
ordž Kluni je holivudske ljepotice zamijenio damom iz svijeta pravosuđa. Holivudski glumac je od nedavno u vezi sa advokaticom Amal Alamudin koja je svojevremeno radila i u Haškom tribunalu i to kao saradnica sudiji u slučaju Slobodana Miloševića. Sada je advokatica Džulijena Asanža.

FOTO: Nova djevojka Džordža Klunija advokatica Džulijena Asanža i pravnica u Haškom tribunlu
Portal AnalitikaIzvor

Američka štampa je novu izabranicu Klunija nazvala njegovom najpametnijom djevojkom do sada, a njen impozantni rezime govori tome u prilog.

Nedavno su viđeni u Londonu, a prema nekim naznakama zajedno su još od oktobra prošle godine. Kluni je upravo nju odveo kao gošću na privatnu projekciju svog novog filma "Monuments Man" koja je organizovana za Baraka Obamu.

okklunisl
Amal je diplomirala pravo na Oksfordu i radila u prestižnim britanskim institucijama, a potom je otišla u Njujork. Specijalizovala se za slučajeve iz oblasti međunarodnog krivičnog prava, kao i ljudskih prava i slučajeva izručivanja.

Radila je na slučaju Julije Timošenko, branila šefa obavještajne službe Libije u procesu protiv Gadafija, a sada radi za Džulijena Asanža po pitanju izručenja.

okklunidy
Zamimljivo je da je Alamudinova bila asistent sudije Patrika Robinsona na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu, navodi se u njenoj biografiji na sajtu advokatske firme „Doti strit“.

Radi kao savjetnik Kofija Anana za pitanje Sirije ali i za još nekoliko službi u okviru UN.

Amal je od nedavno zatvorila svoje profile na društvenim mrežama, a zanimljivo je da ju je, između ostalih na Tviteru pratio i Ašton Kučer.

Govori engleski, francuski i arapski jezik.

(Blic.rs)

 

 

 

Portal Analitika