Ostalo

Fišbaher pobijedila u Kran Montani

Fishbaher
A
ustrijanka Andrea Fišbaher pobjednica je osmog spusta sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u švajcarskoj Kran Montani.

Fišbaher pobijedila u Kran Montani
Portal AnalitikaIzvor

Ona je do pobjede, prve nakon pet godina, došla u vremenu minut i 34 sekunde. Fišbaher je treći put pobijedila u Svjetskom kupu, nakon spusta u Banskom 28. februara 2009. i superveleslaloma u Sestrijereu godinu ranije.

Ona je za 15 stotinki bila brža od drugoplasirane sunarodnice Ane Feninger, dok je treća bila Slovenka Tina Maze sa zaostatkom od 47 stotinki. Maze je na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju podijelila zlatnu medalju u spustu, a trijumfovala je i u veleslalomu. Na četvrtom mjestu završla je Austrijanka Elizabet Gergl, peta je bila Mađarica Edit Mikloš, a šesta Švajcarkinja Fabien Suter.

Njemica Marija Hefl-Riš, koja je danas bila deveta, vodeća je u plasmanu spusta sa 504 boda. Feninger je druga sa 424, a treča Tina Vajrajter sa 400 bodova. Hefl-Riš zauzima čelnu poziciju i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1108 bodova. Feninger je druga sa 951, dok osam bodova manje ima trećeplasirana Vajrajter. (Mina)

Portal Analitika