Zabava

Najapsurdniji zahtjevi razmaženih zvijezda

slavni0203
P
uter mi je premekan, u mojoj hotelskoj sobi nema dosta toalet papira, treba mi tampon, hoću da novi scenario pročitaš mački... tek su neki od zahtjeva slavnih.

Najapsurdniji zahtjevi razmaženih zvijezda
Portal AnalitikaIzvor

Lejdi Gaga je nemoguća

Morala sam biti uz nju bukvalno 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Došlo je do toga da sam morala da spavam s njom u istom krevetu jer diva ne voli da spava sama, rekla je na sudu Dženifer O’Nil. Dženifer je dala otkaz na mjesto asistenta Lejdi Gage jer više nije mogla da podnese njene nenormalne zahtjeve i tužila je.

Naomi ne toleriše greške

Da Naomi Kempbel i nije najugodnija osoba na svijetu svjedočile su brojne njene koleginice, a i ona je sama to rekla. Bivša pomoćnica supermodela otkrila je do koje mjere Naomi insistira da bude sve po njenom. Gdje god smo bili, morala je da ima svijeće s mirisom ljiljana. Pet svijeća u kupaonici i po deset u spavaćoj sobi i dnevnom boravku - rekla je Rebeka Vajt. Dodala je da Naomi ne toleriše propuste.

Sinatra je prikrivao ćelavost

Džordž Džejkobs godinama je radio za Franka Sinatru. Znao je sve njegove tajne, i one lijepe i one malo manje lijepe. U memoarima „Mr. S: My Life With Frank Sinatra“ Džejkobs je otkrio da je Sinatra bio „opako ćelav“. Džordž mu je stoga svaki dan sprejem i raznim drugim rekvizitima prekrivao mjesto na tjemenu na kojem nije imao kose.

Nevolje s toalet papirom

Boni Lou-Krejmen ima agenciju koja ljude osposobljava da budu asistenti slavnima. Jedan od najbizarnijih zahtjeva koje je tokom cijele karijere dobila bio je od jednog glumca.

- Ja sam bila u Njujorku, on u Londonu. Nazvao me u panici i tražio da nazovem hotel u kojem je odsjeo i kažem im da mu u sobu hitno dostave nekoliko rolni toalet papira jer je potrošio cijelu zalihu - otkrila je Boni.

Puter ne smije biti ni pretvrd ni premekan

U knjizi „To My Assistant“ Lidija Vitlok opisala je iskustva koja je skupila tokom godina rada kao asistentica holivudskim zvijezdama.

- Vrhunac razmaženosti doživjela sam kad je jedan glumac doživio nervni slom jer mu je puter koji su mu poslužili uz ručak bio premekan. Od te epizode, svaki dan sam pipala paketiće putera da provjerim jesu li dovoljno, ali ne i previše, mekani - napisala je Lidija

Snimala je porođaj

Kad su mi tražili da snimam porođaj, bila sam oduševljena i zgrožena u isto vrijeme. Rekli su mi da sam ja jedina osoba kojoj dovoljno vjeruju da obavi taj zadatak, otkrila je asistentkinja nagrađivanog kinematografa i njegove supruge..

Mačkama čitala scenarije

On je jedan od najpoznatijih producenata u svijetu informativnog programa, a ona je bila njegova asistentkinja i saznala da nije nimalo staložen i normalan kao što se predstavlja.

- Sastavljao mi je scenarije koje sam morala da čitam njegovim mačkama. Nakon toga sastavljala sam izvještaje u kojima sam morala da opišem kako je svaka od njegovih šest mačaka reagovala na scenario - otkrila je anonimna asistentkinja.

Budilnik „čudno zvoni“

Budilnik mi prečudno zvoni. Nađi mi neki koji zvoni više umirujuće. Čini li mi se to samo ili peciva imaju drugačiji ukus kad ih jedem uz vodu iz Los Anđelesa? Saznaj pod hitno, samo su neki od zahtjeva slavnih koje je u knjizi „Save The Assistants“ opisala asistentkinja Lilit Markus.

Ne voli da provodi vrijeme u svojoj kući

Lidija  Vitlok bila je asistentkinja holivudskom glumcu koji nikako nije htio da provodi vrijeme u svojoj kući.

- Dvije subote zaredom večeri sam provodila sama u njegovoj kući, čekajući da mu dođu i instaliraju kablovsku televiziju. To sam morala da radim jer moj šef nije mogao da podnese da nekoliko sati bude u svojoj kući - otkrila je Lidija.

Zašto slavni uopšte imaju djecu?!

Ljudi u šoubiznisu toliko su opterećeni svime drugime osim porodicom da mislim da ni ne bi trebali da imaju djecu jer uopšte ne brinu za njih, rekla je asistentkinja koja želi da ostane anonimna. Nije mogla da vjeruje koliko njena bivša šefica, holivudska glumica, nije marila za svoju djecu, a kap koja je prelila čašu bila je situacija kad je morala da dogovara odlazak njene djece u kamp. Glumicu, kaže, nije zanimalo ništa. Niti šta sve djeca moraju da ponesu, niti šta će u kampu raditi.

Morala je da sluša njegov konferencijski poziv

Dan zahvalnosti Amerikancima je jako važan. Možete zamisliti koliki gnjavator je moj bivši šef bio kad sam jedne godine morala da propuštim večeru za Dan zahvalnosti s porodicom kako bih slušala njegov konferencijski poziv. Dakle, ne kako bih učestvovala u pozivu, već samo slušala šta on priča, otkrila je Lidija Vitlok.

Hoću 200 teniskih loptica i to odmah!

Bila je subota, 9.30. Moj šef me je nazvao i rekao da mu treba 200 teniskih loptica do podneva jer mu tada dolazi djevojka koju želi da nauči da igra tenis. Nisam mogao da kupim kakve god loptice. Svaka je morala da košta tačnu cifru ispričao je Leon Renjop, asistent jednog reditelja.

Nakon što je obišao sve prodavnice u okolini, nekoliko teniskih klubova i preskakao preko ograde, u 12.15 loptice je dostavio bivšem šefu.

 

Blic.rs, 24 sata.hr

Portal Analitika