Košarka

ABA: Trijumf Budućnosti, ''plavi'' nadigrali Solnok

BuducnostPobjeda1
K
ošarkaši Budućnost Volija nastavljaju trk za poziciju četiri i mjesto koje vodi na fajnl-for - nakon izuzetno važnog trijumfa nad Olimpijom u Sloveniji, ''plavi'' su u ''Morači'' savladali Solnok 86:77 (22:17, 18:26, 35:12, 11:22), pa pobjeda u Ljubljani tek sad dobija na značaju.

ABA: Trijumf Budućnosti, ''plavi'' nadigrali Solnok
Portal AnalitikaIzvor

Podgoričani su ovim trijumfom skočili na poziciju tri, stim što i Partizan i Cibona imaju meč manje. No, najvažnije je da su izabranici upisali trijumf, vezali dvije pobjede, pa sada sa dosta samopouzdanja čekaju naredne okršaje.

Bilo je padova u igri domaćina, nakon +5 u prvoj četvrtini, pad u drugih deset minuta, koji su iskoristili Mađari, da na pauzu odu sa prednošću od tri poena. Međutim, perfektna treća četvrtina. Napad je briljirao, odbrana bila na visokom nivou, pa su taj period ''plavi'' riješili sa čak 35:12. Rasterećeno je domaćin ušao u posljednjih deset minuta, sa +20, što je dovelo do opuštanja. No, gosti su uspjeli samo da ublaže poraz, a domaćin da stigne do 14. pobjede u regionalnm takmičenju. Budućnost će u narednom kolu 10. marta u poneđeljak dočekati Igokeu.

StatBudu01.03
StatSolnok01.03
TabelaAb01.03

 

 

 

Portal Analitika