Košarka

Budućnost čeka Solnoki, JOVOVIĆ: Idemo na pobjedu

Jovovic28.02
P
objedom u Ljubljani, košarkaši Budućnost Volija ostali su u trci za ''fajnl-for''. No, da trijumf nad Olimpijom dobije na značaju, ''plavi'' sjutra veče moraju nastaviti u istom ritmu. U 22. kolu ABA lige, Podgoričani će dočekati Solnok, koji u posljednje vrijeme pruža odlične partije.

Budućnost čeka Solnoki, JOVOVIĆ: Idemo na pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

''Ekipa Solnoka se nalazi u zavidnoj formi. Imaju trijumf u Kragujevcu, đe su ubjedljivo savladali Radnički, a takođe u prošlom kolu su savladali ekipu Igokee na domaćem terenu. Izborili su plasman u polufinale Euročelendža. To govori da su jedan jako opasan protivnik. Posjeduju značajan individualni kvalitet u svom timu. Izdvojio bih Vorena na poziciji plejmejkera, koji je dugo bio jedan od najboljih igrača lige. Tu je i Holidej, koji je igrao u NBA ligi, i uz Vojvodu koji je dobar šuter, imaju veoma respektabilnu spoljnu liniju. Radi se o ekipi koja je kadra da svima i ligi napravi probleme. Moramo se maksimalno pripremiti za meč, i u psihološkom i u fizičkom smislu'', kazao je trener Igor Jovović.

Prvi duel u Mađarskoj pripao je košarkašima Budućnosti koji su slavili 84:75.

''Nikola Ivanović je propuštio posljednja dva treninga zbog visoke temperature. Taman kada se konsolidujemo, uvijek ispdane neki igrač, ali šta je tu je. Ostali igrači koji su odigrali meč u Ljubljani su spremni i zdravi'', poručio je Jovović.

Nemanja Protić takođe očekuje težak meč, ali i pobjedu svog tima.

''Poslije veoma bitne pobjede u Ljubljani, čeka nas još jedan važan meč u toj borbi za poziciju četiri. Ako bi slavili sjutra, onda bi pobjeda protiv Olimpije dobila na težini. Međutim, radi se o veoma ozbiljnoj ekipi, sa dobrim igračima, i neće nam biti lako. Ako budemo na nivou kao protiv Olimpije neće biti problema.''

Utakmica se igra u subotu od 21 sat, ulaznice su dva eura.

Raspored_ABA28.02
TabelaABA28.02
Portal Analitika