Muzika

Masimo Savić u Herceg Novom

masimo19
P
oznati hrvatski muzičar Masimo Savić, nastupio je 28. februara u Herceg Novom u okviru Praznika mimoze Portonovi. Koncert se održava u dvorani ''Park'' sa početkom u 20 časova.

Masimo Savić  u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Masimo je u Herceg Novom gostovao i prije četiri godine na istom festivalu.

Kao vođa legendarne pop grupe “Dorian Gray” izdaje prvi album ''Sjaj u tami'', a dvije godine kasnije drugi album ''Za tvoje oči''. Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući fenomenalnom prepjevu grupe Walker Brothers - ''The sun ain't gonna shine anymore'', ali i upečatljivom glasu Masima Savića.

Nakon razlaza grupe započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u saradnji s Zrinkom Tutićem. Slijedi zaokret u karijeri i art pop i rock projekti poput albuma na engleskom jeziku Elements ili vokal u grupi Metal Guru, uz istovremeno objavljivanje petog albuma u saradnji s Tutićem - Benzina 1995. godine.

Nakon pet godina pauze, objavljuje novi album jednostavnog naslova ''Massimo'', a potom su uslijedili hvaljeni albumi Vještina i Vještina 2 koji su Massima vratili u sam vrh hrvatske mejnstrim pop muzike.

Portal Analitika