Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • BOJANIĆ: Inicijativa SNP-a o nepovjerenju Vladi nepotrebna u ovom trenutku, prioritet izborni zakon

BOJANIĆ: Inicijativa SNP-a o nepovjerenju Vladi nepotrebna u ovom trenutku, prioritet izborni zakon

0602bojanic_1
Š
ef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da inicijativa Socijalističke narodne partije za glasanje nepovjerenja Vladi nije potrebna u ovom trenutku. Bojanić je dodao  da u poslanički klub Pozitivne nije stizala inicijativa o nepovjerenju Vladi niti mu je bilo ko od kolega iz SNP-a ponudio tu inicijativu.

BOJANIĆ: Inicijativa SNP-a o nepovjerenju Vladi nepotrebna u ovom trenutku, prioritet izborni zakon
Portal AnalitikaIzvor

- Ako i bude ponuđena ta inicijativa smatram da nije potrebna u ovom trenutku. Parlament treba da se fokusira na izglasavanje krovnog izbornog zakona – Zakona o izboru poslanika i odbornika. Što se tiče Pozitivne, smatram da ova Vlada već odavno ne zaslužuje povjerenje građana i još manje u ovom  momentu, ali isto tako smatram da ovo nije pravo vrijeme da se podnosi ta inicijativa. Treba završiti rad na izbornim zakonima pa onda u nekim boljim i fer uslovima mirnim putem smijeniti vlast, kazao je Bojanić.

Nakon Demokratskog fronta Pozitivna je druga opoziciona partija u parlamentu Crne Gore koja je u kratkom roku najavila odbijanje inicijative o glasanju nepovjerenja Vladi.

Da bi inicijativa o nepovjerenju došla na dnevni red potrebno je da je podrži 27 poslanika, što znači da postoje minimalne šanse da ona uopšte dođe na dnevni red plenuma.

N.Z.

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika