Ostalo

Porto Montenegro nastavlja podršku jedriličarskom klubu Delfin

2702porto
K
ompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro i ove godine nastavlja da podržava jedriličarski klub Delfin iz Tivta kroz sponzorstvo u iznosu od 5.000 eura, saopšteno je iz te kompanije.

Porto Montenegro nastavlja podršku jedriličarskom klubu Delfin
Portal AnalitikaIzvor

„Ovakva finansijska podrška klubu, koja će posebno biti usmjerena ka uspješnom jedriličaru Igoru Lesu, ubrzaće njegov napredak i približiti ga našem zajedničkom cilju, a to je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Tekuća godina je od ogromne važnosti za nas, jer se u septembru u Santanderu održavaju kvalifikacije za predstojeće OI, a do tada je svaka naša regata usmjerena ka prikupljanju poena“, napominje trener jedriličarskog kluba Delfin Ilko Klakor.

Od predstojećih takmičenja planiranih za 2014. Igor će učestovati na: ISAF World Cup HRH Princes Sofia – Palma (Španija), Europa Cup Marsej (Španija), ISAF world Cup – Hyeres (Francuska). Mornar Spring Cup (Hrvatska), European Championship Split (Hrvatska) i Laser World Championship (Španija).

„Aktuelni prvak Balkana Igor Les komentariše da je zadovoljan dosadašnjim plasmanom, ali i da je ovo najskuplja sportska godina za njega i klub, jer su svi svjetski kupovi na kojima učestvuje kvalifikacija za njegov odlazak na Olimpijske igre“, stoji u saopštenju.

Za razliku od prošle godine kada je bio 450. na svjetskoj listi, Igor je trenutno 99.

Portal Analitika