Fudbal

Mojes ima dva mjeseca da sačuva posao!

Mojess23
P
rema pisanju "Independenta", Dejvid Mojes je dobio 12 mečeva da dokaže da vrijedi. Junajted će odigrati 11 utakmica do kraja sezone u Premijer ligi, a tu je još i revanš sa Olimpijakosom, čija je pobjeda od 2:0 u prvom susretu osmine finala Lige šampiona i pokrenula novu lavinu kritika na račun trenera koji je naslijedio Aleksa Fergusona.

Mojes ima dva mjeseca da sačuva posao!
Portal AnalitikaIzvor

I dok isti izvor navodi da prvobitni dugoročni planovi uopšte nijesu razmatrali mogućnost tako brzog prekida saradnje, te da vlasnici kluba više nijesu ubijeđeni da je mudro Mojesu povjeriti 200 miliona funti za jačanje tima u ljetnjem prijelaznom roku, "Dejli mejl" naglašava da se ipak radi o 100 miliona funti (122 miliona eura), te da će oni najprije biti potrošeni na dovođenje dva štopera i jednog lijevog beka, iako Junajtedu itekako škripi u organizaciji igre i pomalo zaboravljenom stilu konstantno vraćanja lopte unazad kada bi trebalo krenuti naprijed.

No, pred Mojesom sada nijesu razmišljanja o pojačanjima, već o tome kako da izvuče bolje od igrača koji su prošle sezone, za istih ovih 27 odigranih kola osvojili 68 bodova, a sada samo 45. Sa tih prošlogodišnjih 68 bili bi sada prvi, i to sa osam bodova prednosti u odnosu na "prvog pratioca", Čelsi.

Ovako, sa Čelsijem i njegovih 60 osvojenih bodova - ekipa sa Old Traforda zaostaje čak 15, a 11 bodova joj nedostaje do četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu šampiona, a na kome je trenutno Liverpul. (Blicsport)

Portal Analitika