Svijet

Mačak Merkjuri nema šape ali se snalazi u prostoru

2702macak1
M
ačak Merkjuri je pronađen u septembru prošle godine kada je imao samo četiri dana. Bio je napušten, a čak ni oči nije uspio da otvori.

Mačak Merkjuri nema šape ali se snalazi u prostoru
Portal AnalitikaIzvor

On je po svemu sudeći posebna maca. Herojski je uspio da preživi nesreću na kakvu je teško i pomisliti. Kosilica mu je odsjekla obje prednje šape.

Bivši vlasnik ga navodno nije vidio kada se sakrio u visokoj travi. Nakon toga nije znao šta bi s njim pa ga je naprosto ostavio da ugine.

Pronašli su ga i zbrinuli njegovi novi vlasnici. Odnijeli su ga kod veterinara, koji je uspio da mu spasi život, a vlasnici su dobili svog novog mezimca.

2702macak2Mislili su da ga udome u neku porodicu, ali su shvatili da od Merkjurija ne mogu tek tako da se razdvoje i zadržali su ga sve do današnjeg-dana.

"Hranili smo ga po cio dan, čistili smo mu rane nekoliko puta dnevno sve dok se nisu zatvorile", kaže porodica na Fejsbuk stranici na kojoj sve zainteresovane redovno obavještavaju o Merkjurijevim aktivnostima.

Mali mačak se odlično snalazi u prostoru. S obzirom na nedostatak prednjih šapica, snažno su mu se razvile zadnje šape, pa mu je stajanje na njima najmanji problem.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika