Muzika

Najbolji tehno klub na svijetu, iz koga se ne izlazi po tri dana

2702klub1
B
erlinski tehno klub Berghajn je poznat po svojim revolucionarnim zvucima i svjetlosnim efektima. U ovom klubu puštaju muziku najbolji svjetski DJ-evi i važi za klub u koji je jako teško ući - i to ne zato što ste "anonimus", već zato što niste dovoljno "ludi".

Najbolji tehno klub na svijetu, iz koga se ne izlazi po tri dana
Portal AnalitikaIzvor

Klub je otvoren od petka uveče i u njemu žurke traju neprekidno, do ponedjeljka ujutru. Na tamnom plesnom podijumu koji podsjeća na pećinu, beskrajne žurke kao da ne prestaju. U pola 12 uveče scena ovog kluba je već prepuna, a neki od posjetilaca tu ostaju i po dva dana.

Ovaj objekat napravljen je u industrijskoj zoni, u zgradi nekadašnje elektrane, a u njemu je strogo zabranjeno slikanje pa oni koji nisu bili, izgled kluba mogu vidjeti samo spolja.

Čuveni Berghajn privlači najuglednije svjetske di-džejeve i proglašen je za “najbolji tehno klub na svijetu”. Tokom posljednje decenije Berlin se, u mnogome zahvaljujući Berghajnu pozicionirao kao evropska parti prijestonica.

Berghajn je zadnjih godina od kluba ozloglašenog po beskonačnim žurkama i drogama, postao jedan od najvećih turističkih atrakcija Berlina.

Kada mu prilazite spolja, nikada ne biste rekli da se u staroj, napuštenoj fabrici nalazi takav klaberski "dragulj". I unutra je zadržan industrijski izgled, pa plafon drže masivni goli betonski stubovi.

Zgrada je toliko velika da, čak i poslije nekoliko dana u klubu možete otkriti nove prostorije i stepenice. Takođe klub posjeduje jedan od najsnažnijih sistema ozvučenja na svijetu.

Još jedan od razloga zbog čega je tako popularan je Sven, legenda kluba, koji već 20 godina letimičnim pogledom na vas određuje da li vam se isplatilo višesatno čekanje u redu, po hladnoći, ili ćete se "podvijenog repa" vratiti kući. Ući u Berghajn je postala toliko prestižna stvar, da postoje i mobilne aplikacije, koje vas savjetuju kako treba da izgledate i ponašate se da bi vam Stiv klimnuo glavom.

"Gospodar noći" je jednog od poetilaca toliko razočarao, da je, nakon odbijanja, isti pokušao da isiječe vene ispred kluba.

Berghajn može da primi 1.500 ljudi, a posjetiocima se piće dostavlja sakrivenim podzemnim tunelima. Mnogi ljudi savetuju da ni u kojim slučaju ne oblačite nešto zvanično i predlažu prodavnice u kojima možete naći sve što vam treba za Berghajn. Takođe u klub nikada ne puštaju ljude koji su "previše pijani".

Izvor: 24sata.rs; foto: niteliteguides.com

Portal Analitika