Košarka

Cibona vratila više od 11 miliona eura duga

Cibonna
K
ošarkaški klub Cibona vratio je veliki dio svog duga koji je iznosio više od 13 miliona eura.

Cibona vratila više od 11 miliona eura duga
Portal AnalitikaIzvor

Cibosi su prije četiri godine dugovali 100 miliona kuna, ali su sistematski vraćali taj novac i smanjili ga za 85 posto, prenosi vecernji.hr. I preostalih 15 posto je dovoljno problematično jer zbog njih je račun kluba blokiran. Cibona se ove sezone lagano vraća u vrh, trenutno je četvrta u ABA ligi, a ove neđelje braniće trofej u Kupu Krešimira Ćosića.

“Moram biti iskren i reći da nijesmo planirali ovako dobre rezultate. Međutim, nijesmo očekivali ni katastrofu kako su neki mislili”, rekao je predsjednik kluba Ivica Lovrić.

Novac je ušteđen prodajom najboljih igrača odmah pošto bi klub ostao bez takmičarskih ambicija u sezoni, pa je Dario Šarić logično prva tema.

“Još je rano govoriti o njegovom odlasku. Sigurno je da ćemo pri kraju sezone sjesti s njim i vidjeti što je najbolje za njega, ali i za nas. Možda ostane, a možda i ode”, kaže Lovrić.

Lovrić napušta klub na kraju sezone.

“To će se sigurno dogoditi na kraju ove sezone. Jer, da Cibona nije prije tri godine bila pred gašenjem i nestankom, ne bih ni došao. U to vrijeme niko nije htio da se prihvati te dužnosti. I kada sam preuzeo klub, rekao sam da sam došao na kratko vrijeme. Međutim, proces sanacije kluba se malo odužio”, zaključio je Lovrić za Večernji.

Portal Analitika