Fudbal

Mojes odlazi iz Mančester junajteda!?

MojesIrvas22
J
oš uvijek nije ozvaničeno, ali Dejvid Mojes izgleda neće više biti menadžer Mančester junajteda. Tako bar kruže glasine pred otvaranje njujorške berze. Zašto tamo? Pa, baš tamo se i prodaju akcije slavnog kluba koji posrće od kada je Mojes preuzeo ekipu, a na njujorškoj berzi upućeni u poslovna zbivanja - obično su više upućeni u ovakve poslovne poteze nego klasični novinari. Naročito kada se radi o potezima američkih gazda, kao što je to slučaj sa Junajtedom čije je vlasnik porodica Glejzer.

Mojes odlazi iz Mančester junajteda!?
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima do kojih su došli pojedini britanski novinari, po kuloarima uoči otvaranja berze u Njujorku uveliko se ovog prijepodneva po evropskom vremenu pričalo da je "stvar gotova", te da je došlo do navodno sporazumnog prekida saradnje između kluba i trenera, o čemu će javnost naknadno biti obaviještena.

Endi Goldstin, TV lice iz Engleske, a sada i novinar TokSporta, naveo je na Tviteru da berza obaviještena da je Mojes otpušten.

Na tu njegu njegovu opasku, oglasio se Rob Heris, koji za agenciju Asošijejted Pres radi u Britaniji, objavio je da su "takve i bilo koje glasine o otkazu - demantovane u samom klubu".

Možda na berzi znaju više, možda ne, tek... oni kojima je Junajted u srcu, a i oni koji ga prosto prate kao rivala sebi omiljenih timova uskoro će saznati zvaničnu verziju - odlazi li Dejvid Mojes sa kormila ekipe sa "teatra snova", ili će, ako ostane, uspjeti da noćnu moru, koja se ne ogleda samo u porazu od Olimpijakosa u Ligi šampiona, konačno prekine? (Blicsport)

Portal Analitika