Svijet

“Zdravo, ja sam Vladimr Putin i ovo pivo nije za gejeve“

2602putin
Š
kotska pivnica lansirala je pivo „koje nije za gejeve“ kao protest upućen anti-gej zakonima Vladimira Putina, a kako tvrde, čak su mu poslali i jedan sanduk piva.

“Zdravo, ja sam Vladimr Putin i ovo pivo nije za gejeve“
Portal AnalitikaIzvor

Ograničena serija piva pod nazivom „Zdravo, moje ime je Vladimir“ obilježena je etiketom na kojoj se u Vorholovom stilu nalazi prikaz Vladimira Putina sa šminkom i satiričnom porukom – „nije za gejeve“.

Pivnica „Brew Dog“ je na etiketi ostavila i sledeći opis: „Zdravo, moje ime je Vladimir. Ja sam 100 odsto heteroseksualac i donijeću zakone kako bih to dokazao. Pijenjem mene dobijate energiju, neznanje i dogmatizam potreban da ubijete jelena (bez majice) i donesete diskriminišuće zakone (sa ili bez majice) prije nego što uopšte stignete da doručkujete kavijar“. 

Ovo pivo u prodaji se našlo malo prije početka Olimpijskih igara u Sočiju kao vid protesta protiv zakona koji se tiču gej populacije. 

Pivnica je poslala sanduk ovog piva u Kremlj kao i ambasadi Rusije u Londonu. 

-Iako još nijesmo dobili odgovor to je vjerovatno zato što Putin negdje mazi leoparda, vjerovatno bez majice, pa nema vremena da nam se javi, saopštili su iz ove pivare. 

-Dobili smo veliku podršku na društvenim mrežama i ljudi podržavaju naš cilj. Ovi zakoni koji su doneti u Rusiji spriječavaju ljude da žive svoje prave živote i zato smo odlučili da nećemo samo da sjedimo prekrštenih ruku i da nemamo mišljenje u vezi sa tim“, izjavio je Džejms Vat, jedan od osnivača ove pivare. 

Polovina zarade od prodaje piva namenjeno je dobrotvornim organizacijama koje podržavaju ugnjetavane manjine.

b92

Portal Analitika