Politika

Savjet za članstvo u NATO: Crna Gora uspješno ispunjava obaveze

savjet2602
N
a današnjoj sjednici Savjeta za članstvo u NATO, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Milo Đukanović, razmotren je Izvještaj o sprovođenju četvrtog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u okviru Akcionog plana za članstvo (MAP), saopšteno je iz Vlade.

Savjet za članstvo u NATO: Crna Gora uspješno ispunjava obaveze
Portal AnalitikaIzvor

Izvještaj, kako se navodi, obuhvata pregled realizovanih aktivnosti po prioritetima u sedam definisanih oblasti (politička pitanja, vladavina prava, parlamentarne reforme, bezbjednosna pitanja, vojno-odbrambena, ekonomska i pravna pitanja).

Savjet je ocijenio da se obaveze koje je Crna Gora preuzela u implementaciji četvrtog ANP uspješno ispunjavanju, te da su mnoge aktivnosti sprovedene i prije zadatih rokova, kao i da u narednom periodu treba ojačati napore kako bi Crna Gora nastavila pozitivan trend ispunjavanja svih preduslova za članstvo u NATO.

Izvještaj o sprovođenju četvrtog Godišnjeg nacionalnog programa biće usvojen na narednoj sjednici Vlade.

Savjet je takođe ocijenio da su dosadašnje aktivnosti u javnom dijalogu o članstvu  Crne Gore u NATO bile uspješne, kao i da je pojačano  razumijevanje javnosti o važnosti ovog strateškog cilja. Savjet je razmotrio i predstojeće aktivnosti u javnom dijalogu koje će biti dodatno intezivirane, uz učešće svih segmenata društva, kako bi se povećao nivo informisanosti građana o ovom ključnom spoljno-političkom prioritetu naše zemlje.

Portal Analitika