Politika

Pozitivna: Bojkot politički i strateški nepromišljena ideja

pozitivnaok
P
ozitivna Crna Gora neće bojkotovati rad Skupštine, jer ta ideja nije dovoljno ni politički ni strateški promišljena u situaciji kada Demokratska partija socijalista (DPS) nema parlamentarnu većinu.

Pozitivna: Bojkot politički i strateški nepromišljena ideja
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo Pozitivne održalo je sinoć sjednicu na kojoj je razmatrana i inicijativa o bojkotu rada Skupštine.

»U trenutku kada smo na korak od usvajanja Zakona o izboru odbornika i poslanika i kada je DPS-u u potpunosti sužen manevarski prostor za dalju opstrukciju, potpuno je neracionalno ulaziti u bojkot i time vlasti ostaviti prostor za dalju kupovinu vremena i zamajavanje javnosti«, saopšteno je iz Pozitivne.

Kako se navodi, jednoglasan zaključak Predsjedništva je bio da bojkot nije rješenje situacije koja je nastala zbog opstrukcije DPS-a u procesu usvajanja zakona iz oblasti izbornog zakonodavstva.

»Time je Pozitivna Crna Gora na stranačkim organima potvrdila stav da se neće bojkotovati rad parlamenta, jer ideja bojkota nije dovoljno ni politički ni strateški promišljena u situaciji kada DPS nema parlamentarnu većinu«, dodaje se u saopštenju.

U Pozitivnoj smatraju da je stanje u društvu moguće mijenjati jedino aktivnim učešćem na političkoj sceni. »U politici treba pažljivo promisliti svaku odluku i odgovorno se ponašati prema svojim biračima«.

Iz Pozitivne je saopšteno da je na sjedncii Predsjedništva za političkog direktora stranke izabran poslanik Srđan Perić. (Mina)

 

Portal Analitika